"Ne-am dorit să refacem legătura între cartierul Titan și Berceni, unde sunt foarte mulți călători, pentru a evita transbordarea acestora. Linia a fost segmentată în 2012 și a avut un impact negativ asupra călătorilor în acel moment. Astfel, s-a luat decizia să se revină la traseul tradițional deoarece ponderea călătorilor care realizează călătorii combinate cu cele două linii cu transfer la CET Sud Vitan este destul de mare. Avem peste 50% dintre călătorii celor două linii de autobuze care efectuează această transbordare la terminalul comun", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Regiei, Constantin Tobescu.
Potrivit sursei citate, pe aceste două linii circulă zilnic peste 25.000 de călători, iar jumătate dintre aceștia pierdeau timp din cauza acestei transbordări.
"Pe aceste două linii circulă zilnic peste 25.000 de călători, iar 50% dintre ei realizau această transbordare, acest schimb din 102 în 202 sau invers, astfel încât se prelungea durata călătoriei. Ne-am dorit să refacem legătura directă pentru că majoritatea călătorilor de pe acest coridor de transport circulă între Liviu Rebreanu, Titan și Berceni. Au fost foarte multe solicitări să revenim la traseul de bază, dar când s-a decis fracționarea în două, pentru că linia era foarte lungă, s-a crezut că va aduce un plus de ritmicitate. Din păcate nu s-a întâmplat așa", a mai spus Tobescu.
Acesta a precizat că linia 202 va funcționa doar între Cora și Morarilor, unde fluxul de călători este extrem de mic.
Potrivit unui comunicat al RATB remis vineri AGERPRES, liniile de autobuze 102 și 202 vor fi reorganizate începând cu data de 24.10.2016, în urma monitorizării fluxurilor de călători, precum și a unor noi determinări în privința necesității de deplasare a călătorilor pe traseele asigurate de liniile de autobuze menționate.
"Noile valori ale fluxurilor de călători au arătat necesitatea renunțării la terminalul comun 'CET Sud Vitan' și a reconfigurării traseelor celor două linii, astfel: linia 102 va reveni pe traseul tradițional și va funcționa între actualul capăt de linie 'Gara Progresul' și noul terminal 'Basarabia', pe Șoseaua Giurgiului, Strada Luică, Strada Turnu Măgurele, Strada Serg. Ion Iriceanu, Șoseaua Vitan Bârzești, Calea Vitan, Bulevardul Energeticienilor, Strada Fizicienilor, Bulevardul Camil Ressu, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Constantin Brancuși, Strada Lucrețiu Pătrășcanu, cu întoarcere pe Strada Lucrețiu Pătrășcanu, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Nicolae Grigorescu, apoi pe traseul de ducere.
Linia 202 va funcționa de la terminalul 'Cora Pantelimon' pe Șoseaua Dudeăti-Pantelimon, Șoseaua Gării Cățelu, Șoseaua Pantelimon, Șoseaua Vergului, Șoseaua Morarilor, Bulevardul Basarabia, Bulevardul Nicolae Grigorescu, Strada Constantin Brâncuși, Strada Lucrețiu Pătrășcanu, cu întoarcere pe Șoseaua Morarilor, Șoseaua Vergului, Șoseaua Pantelimon, terminalul 'Cora Pantelimon'", se arată în comunicat.
Măsura a fost luată în urma unei recomandări venite din partea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, precum și în urma numeroaselor solicitări primite la RATB din partea călătorilor care utilizează frecvent liniile 102 și 202.
Totodată, RATB a decis prelungirea traseului liniei de autobuze 227 până la 'Cartier Confort Urban', începând tot de luni, 24 octombrie. Astfel, autobuzele liniei 227 vor circula între ,,Depoul Alexandria' și intersecția Strada Pucheni/Strada Teodor Mazilu, apoi pe un traseu modificat pe Strada Pucheni, Șoseaua Sălaj, terminalul ,,Cartier Confort Urban' cu întoarcere pe Șoseaua Sălaj, Strada Munții Carpați, de unde reintră pe traseul actual.
Pe traseul prelungit, autobuzele vor opri în noile stații ,,Teodor Mazilu', ,,Piața Pucheni' și ,,Confort Urban' pe Strada Pucheni, ,,Cartier Confort Urban' pe Șoseaua Sălaj, respectiv ,,Piața Pucheni' pe Strada Munții Carpați. Această măsură a fost luată ca urmare a numeroaselor solicitări ale locuitorilor din Cartierul Confort Urban.