La finele analui trecut, datele prezentate de UPC arată că portofoliul de clienţi a atins 1,189 milioane, de la 1,177 milioane în 2012, informează Mediafax.
"La nivelul anului 2013, baza de clienţi a crescut şi am reuşit să majorăm şi veniturile companiei cu 8%, la peste 140 milioane de dolari, cel mai ridicat ritm din ultimii ani. Creşterea portofoliului s-a manifestat şi în zona clienţilor rezidenţiali, cât şi pe segmentul corporate. Pe rezidenţial, vectorul care a condus la creşterea numărului de clienţi a fost internetul şi credem că în continuare va susţine avansul bazei de clienţi, pe piaţa din România fiind în continuare loc de creştere", a declarat directorul general al companiei, Severina Pascu, într-o conferinţă.
La nivelul anului 2012, potrivit datelor Liberty Global, UPC România a consemnat venituri de 130 milioane de dolari, de la 143,5 milioane de dolari în 2011.
Defalcat, numărul de abonaţi la Internet a urcat de la 333.000 la 381.000, iar la telefonie de la 228.900 la 279.100. De asemenea, pe segmentul video, baza de clienţi a avansat de la 1,172 milioane la 1,183 milioane.
"Practic, am încheiat anul 2013 cu creştere pe toate segmentele de servicii", a spus Pascu. În 2013, UPC România a investit circa 30 milioane de euro în dezvoltarea reţelei de comunicaţii.
UPC România este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală. Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.
Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom. Compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de localităţi.
UPC România a anunţat, luni, retragerea din Asociaţia de Comunicaţii prin Cablu (ACC), de la 1 februarie, anunţul fiind făcut la doar câteva zile după ce Digi 24 - televiziunea RCS&RDS, un alt membru al ACC - a intrat în lista "must carry", devenind astfel obligatorie la retransmisie pentru toţi cabliştii.
"UPC România anunţă retragerea sa din cadrul Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), începând cu data de 1 februarie 2014. Această decizie a venit în urma reevaluării, de către UPC România, a strategiei ACC şi în urma analizării activităţii din ultima perioadă a asociaţiei", se spune într-un comunicat remis de UPC România, luni, agenţiei Mediafax.
În comunicat, UPC România precizează că declaraţiile recente ale lui Radu Petric, preşedinte ACC, făcute în numele asociaţiei, "nu sunt în acord cu poziţia UPC România" şi nu reprezintă punctul de vedere al companiei UPC.
UPC România nu precizează exact despre ce declaraţii este vorba, însă, pe 5 februarie, Radu Petric a declarat, pentru paginademedia.ro, că nu vede în ce măsură intrarea televiziunii Digi 24 în lista "must carry" ar denatura interesele celorlalţi operatori de cablu concurenţi.