Legea propune ca valorile nominale pentru tichete să fie de 10, 20, 30, 40, 50, 100, 200 și 500 lei. Pe tichete va fi înscris numele beneficiarului, pentru ca ele să fie utilizate exclusiv de angajat, iar la folosire i se va solicita actul de identitate.
Tichetele de sănătate vor fi integral suportate de către angajator, iar nivelul maxim al sumelor care vor putea fi acordate salariaților sub formă de tichete de sănătate este contravaloarea a 6 salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal, transmite Profit.ro.
Tichetele vor putea fi acordate atât de firmele private, cât și de toate instituțiile publice indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, inclusiv cele care se finanțează integral din venituri proprii, regiile autonome, societățile și companiile naționale, societățile comerciale la care statul este acționar unic sau acționar majoritar.
Angajatorii vor putea acorda astfel de tichete doar dacă în anul fiscal anterior au înregistrat profit sau venit.
Sumele corespunzătoare tichetelor de sănătate acordate de către angajator vor fi deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv la calculul impozitului pe venit, iar pentru salariat vor fi scutite de plata impozitului pe venituri și a impozitelor sociale aferente, nefiind luate în calcul la stabilirea venitului salarial.