Acesta și-a arătat nemulțumirea și față de presa din ziua de azi, care nu face decât să sperie oamenii cu știrile de breaking news.
"Uneori, văd și privesc la emisiuni la televiziune cât de multă confuzie e, mai ales în știrile de breaking news, care ne fac doar să stăm acasă și să ni se facă frică. Tot ce-i mai rău, mai catastrofal, acestea sunt alese, nimic bun. Comentariile care se fac la televiziune rareori îmi dau ceva nou care să mă satisfacă ca privitor. Văd doar oameni care se ceartă unii cu alții, care apără un partid sau altul... Ei bine, teatrul te face să primești speranța", a spus Andrei Șerban.
"99% din politicieni sunt niște mincinoși, fac promisiuni în campanii electorale pe care și ei știu că nu le vor respecta, iar noi trebuie să îi acceptăm. După ce îi acceptăm, e plângem. Dar cine i-a ales, nu noi? Dar arta e singurul loc, în înțelegerea mea, în care, pentru un moment, venim la teatru, vedem ce se întâmplă, vedem oglinda incomodă a ceea ce suntem, dar arta ne dă ceva în plus. și anume, faptul că teatrul, care este o viață concentrată, ne dă o posibilitate de a vedea că totuși putem ieși din acest marasm sau că putem avea dorința, idealul unei viziuni că suntem aici și pentru altceva, și să mergem acasă poate puțin mai înțelegători, puțin mai înțelepți puțin mai maturi", a continuat acesta.
Acesta a vorbit și despre campania de donații pentru Cumințenia Pământului, o inițiativă justă, este de părere acesta, subliniind însă și bugetul mult prea mic alocat culturii în România.
"Nu știu cum să fac să fiu diplomat, mi-e foarte greu. În același timp, am o adevărată admirație și respect pentru Guvernul Cioloș, pentru e face dânsul și domnul Dîncu, și știu că situația este foarte grea. Dar apropo de Cumințenia Pământului, personal am o reacție amestecată. Într-un fel, evident că e bine să o avem, este o inițiativă justă, dar, în același timp, sunt atât de puțini bani în cultură și pentru arta vie, mă refer la cei care încă suntem vii. Mă gândesc la tineri, la teatrele care nu sunt de stat și care vor să lucreze, să creeze și au foarte puțini bani, iar pentru mine viitorul este în acești tineri. Acesti tineri ar trebui încurajați, în toate artele. Problema pe care o văd este tendința de a merge cu sania în jos și de a nu opri un curent extraordinar de negativ și destructiv. În artă, în prezent, ca să reușești trebuie să faci artă pe gustul populației de mall. Asta nu este o hrană de o calitate înaltă, nu căutăm altceva, o hrană mai bună, mai fină, este o hrană de mulțime de mall. Problema banilor este destul de dramatică", a conchis regizorul.