Din probatoriul administrat a rezultat că, în perioada 2009 - 2014, societăţi comerciale care aveau încheiate contracte cu instituţii publice controlate de un număr restrâns de persoane, au creat circuite economice şi financiare fictive prin înregistrarea contabilă şi declararea fiscală de achiziţii fictive în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, conform unui comunicat al Poliției.
Mai mult, reprezentanţii acestor societăţi au încercat să ascundă provenienţa ilicită a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionistă prin transferuri bancare repetate în conturile unor firme controlate de aceleaşi persoane, în final, aceste sume fiind retrase integral în numerar.
Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 7 milioane de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 18 milioane de lei.
În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un număr de 14 persoane, fiind puse în aplicare mai multe mandate de aducere.
Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Bucureşti.