Astfel, luni, 15 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad, desfășoară 56 de percheziții domiciliare și pun în aplicare 89 de mandate de aducere, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără drept, toate în formă continuată, arată sursa citată.
Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, 45 de persoane ar fi deținut și comercializat droguri de risc și mare risc (cocaină, Ecstasy, 3-CMC și canabis) și substanțe cu efect psihoactiv consumatorilor din județele Arad și Timiș.
Acțiunea este realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara, Cluj, Alba Iulia și Oradea, Inspectoratului de Poliție Județean Arad și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad și Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara. Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
Principalele misiuni ale structurilor MAI, în ultimele 24 de ore
Potrivit umpmv.eu, angajații Ministerului Afacerilor Interne și-au concentrat, în ultimele 24 de ore, misiunile pe descurajarea și combaterea faptelor ilegale, asigurarea unui trafic fluent și prevenirea accidentelor de circulație, precum și pe gestionarea situațiilor de urgență.
A fost asigurată intervenția la 4.010 evenimente, dintre care 2.596 circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.414 circumscrise situațiilor de urgență.
Polițiștii rutieri au retras 295 de certificate de înmatriculare și au fost reținute 678 de permise de conducere, dintre care 86 pentru consum de alcool și 12 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.
La nivelul structurilor de poliție au fost semnalate 726 de posibile infracțiuni, 23,6 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 184 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 193 de fapte penale și au depistat 12 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru 18 persoane au fost dispuse măsuri preventive.
Polițiștii și jandarmii au constatat 8.710 contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,7 milioane de lei.
În cursul zilei de ieri (duminică, 14 ianurarie - n.r.), pompierii au efectuat 20 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 5 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 330.500 de lei.
Dintre misiunile pompierilor, 1.195 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 61 pentru stingerea de incendii și 5 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 11 persoane.
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 10 misiuni aero-medicale, fiind astfel salvate 9 persoane.
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.457 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 151.316 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 4 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30,5%.
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în țara noastră, au intrat 18.817 mijloace de transport și 75.019 persoane, dintre care 6.893 de cetățeni ucraineni, mai arată sursa citată.