"Interesul scris manifestat de Quintana în privatizarea CEH este unul extrem de important. Vorbim despre o companie foarte mare, cu profil minier. Este vorba despre al doilea deţinător de rezerve de cărbune din SUA, după Guvernul Federal. Ar fi o oportunitate majoră de menţinere a locurilor de muncă din judeţul Hunedoara. Cred că e important ca CEH să devină interesant pentru o companie cu profil mai mult minier, cum e şi Quintana, decât pentru una cu profil mai mult energetic, tocmai datorită particularităţilor societăţii hunedorene. Sper ca Guvernul şi ministerul împreună cu conducerea CEH să concretizeze aceste semnale pozitive venite de peste Ocean", a declarat luni, corespondentului Mediafax, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, care nu va mai face parte din viitorul Guvern.
Prin scrisoarea de intenţie transmisă Departamentului pentru Energie, reprezentanţii companiei americane au solicitat date despre CEH, în scopul analizării unei investiţii strategice în judeţul Hunedoara.
Nicolescu a susţinut că la CEH este nevoie urgentă de bani pentru investiţii, dar şi de o echipă managerială mai bună care să demonstreze integritate profesională.
Quintana Minerals Corporation a fost formată, în 1963, ca o societate de explorare minieră şi de producţie şi, ulterior, a devenit o companie activă de explorare şi dezvoltare prin proiecte miniere implementate de-a lungul Americii. Quintana Minerals Corporation este în prezent o companie de management de energie şi de resurse naturale pentru un portofoliu larg de companii private cotate la bursă, între care şi Quintana Energy.
În luna septembrie, Răzvan Nicolescu s-a întâlnit, la Houston, cu reprezentanţii mai multor importante companii americane. Atunci a avut loc şi o primă discuţie cu Corbin Robertson, preşedintele Quintana Minerals Corporation.
Oficialul a dat în noiembrie un ultimatum de o lună conducerii Complexului Energetic Hunedoara pentru a prezenta o strategie "realistă" de viabilizare a companiei.