Bărbații cu statut social scăzut aveau cel puțin o fată cu care să întrețină relații sexuale, însă odată cu apariția contraceptivelor și a feminismului, femeile au început să îi aleagă doar pe cei înstăriți. Acestea sunt sloganurile cu care organizatorii atrag tinerii care suferă de anxietate sau depresie să ia parte la antrenamente fizice în sălbăticie și la cursuri de arta seducției.
În Los Angeles, tineri din toată lumea ajung să dea 10.000 de dolari pentru câteva ședințe unde învață cum să abordeze fetele și cum să nu se mai lase dominați. Participanții sunt tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani care lucrează în finanțe, IT sau sunt antreprenori.
Tinerii consideră stilul de viață al fraților Tate unul foarte ofertant. Un angajat falit cu un loc de muncă de la 9 la 5 este considerat un sclav, iar ca să scape din „Matrix” și să ajungă milionari „liberi” ca frații Tate trebuie să pună în practică fix ideile lor.
Luptele corp la corp sunt cea mai bună metodă pentru recuperarea bărbăției, susțin organizatorii. Ideea e contrazisă de psihologi, care spun că nu masculinitatea este cea care se dezvoltă, ci agresivitatea.
Pentru bărbații care nu s-au lăsat impresionați de antrenamentele brutale, masculinitatea intelectuală este cea mai potrivită pentru ei, susțin speakerii motivaționali care spun că înainte de comportament, gândirea este cea care trebuie schimbată.
Fenomenul Jordan Peterson s-a extins peste tot în lume în rândul simpatizanților de dreapta care se opun progresismului. Profesorul canadian este un conservator de modă veche, iar în România are destui admiratori.
Ideologul de dreapta cu milioane de cărți vândute în întreaga lume susține că feminismul ajunge inconștient să domine brutal lumea bărbaților. În cărțile sale ajunge să descrie haosul prin „feminin”, iar ordinea prin „masculin”.