Două ambulanțe din Suceava și Vaslui sunt atât de vechi, încât kilometrajul s-a blocat la aproape un milion de km rulați.
Majoritatea mașinilor au caroseriile măcinate de rugină atât în interior, cât și în exterior. Iar Mizeria și uzura au afectat zona de rulare a tărgii, și scaunul asistentului medical. Astfel, viața pacienților care au nevoie de condiții specifice de transport este pusă în pericol.
În Arad, ambulanțele au depășit demult 1 milion de kilometri rulați. Cu banii cheltuiți cu reparațiile acestor autospeciale s-ar putea cumpăra unele noi, a declarat pentru Libertatea un angajat al Ambulanței.
După ce i s-a cerut un punct de vedere referitor la această situație, managerul unei firme de ambulanțe private a declarat că se simte foarte îngrijorat atât din punctul de vedere al unui cetățean, dar și al unui doctor. Acesta a precizat că o mie de kilometri rulați de o ambulanță nu sunt echivalenți cu o mie de kilometri rulați de autoturismul personal.
„O salvare merge cu viteză, este bruscată, nu ține cont de drum, că e asfaltat sau nu. Ea se uzează repede, de aceea și are un regim special de verificare în service. În Germania, ambulanțele care ating 500.000 km, unele chiar 400.000 de kilometri, sau împlinesc 7 ani de funcționare, sunt casate automat”, a spus managerul, potrivit Libertatea.