„Am făcut o succintă prezentare a fondurilor alocate în 2018 pentru mai multe obiective de investiţii, subliniind că printre priorităţile actualei administraţii se numără sănătatea şi punerea în siguranţă a clădirilor cu risc seismic. De la preluarea mandatului de Primar General am luat măsuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înfiinţat o administraţie nouă, dedicată acestui proces care în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administraţiile precedente reuşind să consolideze în Capitală doar 20 de clădiri. Putem spune că în acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei”, a transmis primarul general, într-o postare pe Facebook.
De asemenea, edilul precizează că în discuţiile cu ambasadorul SUA a aminitit şi de bugetul de anul acesta pentru spitalele aflate în administrarea Municipalităţii, în valoare de 111 milioane de euro, precum şi faptul că PMB face demersuri pentru construirea a trei spitale noi în Bucureşti.
„Un alt subiect discutat în cadrul întrevederii a fost strategia Smart City pentru care Primăria Municipiului Bucureşti a lansat deja licitaţia şi care va stabili care sunt acţiunile prioritare pentru ca Bucureştiul să devină cu adevărat un oraş smart în toate domeniile”, mai precizează edilul.
Cei doi oficiali au discutat şi despre proiectele de regenerare urbană şi reabilitare a zonei centrale pe care Primăria Capitalei intenţionează să le dezvolte în perioada următoare, zonele aflate în topul listei fiind bulevardul Magheru şi Cartierul Evreiesc.
„Ne dorim sa desfăşurăm o serie de proiecte menite să crească valoarea de patrimoniu a Capitalei, să punem în valoare clădirile monument şi să conservăm practic istoria Bucureştiului. Până în prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru România, cum ar fi Arcul de Triumf, Casa Cesianu sau Observatorul Astronomic”, mai precizează edilul şef al Capitalei.