ALOCAŢII PENTRU COPII. Mai exact pantofi sport, şort, tricou, jambiere şi trening. Acestea ar fi urmat să fie cumpărate la începutul anului şcolar, din doi în doi ani. Pentru fiecare elev s-ar fi cheltuit cel mult 124 de euro, arată proiectul. O a doua iniţiativă legislativă respinsă de senatori prevedea acordarea de tichete pentru rechizite şcolare.
ALOCAŢII PENTRU COPII. Astfel, angajatorii ar fi urmat să acorde fiecărui salariat vouchere în valoare de 600 de lei. Tichetele ar fi putut fi folosite doar pentru cumpărarea manualelor didactice şi a uniformelor şcolare. Cele două proiecte urmează să fie dezbătute de Camera Deputaţilor, care este for decizional.
ALOCAŢII PENTRU COPII. Un alt proiect controversat a fost mărirea alocaţiilor pentru copii. La sfârşitul anului trecut comisia de muncă din Senat propunea majorarea acestora. Suma pe care urma să o primească fiecare copil era însă cu doar 1,8 lei mai mare. De această majorare urmau să beneficieze copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Mai mulţi bani, 7 sau 8 lei, ar fi mers la copiii de sub doi ani.
ALOCAŢII PENTRU COPII. Până în acest moment însă alocaţiile nu au crescut. Lipsa banilor afectează din păcate şi educaţia celor mici. Conform statisticilor, suntem pe locul 4 în Uniunea Europeană la abandonul şcolar. Copiii care renunţă la şcoală provin de cele mai multe ori, din familii sărace care se zbat pentru o pâine şi pentru care banii de rechizite sau haine la şcoală sunt inexistenţi. Rata abandonului şcolar a fost anul trecut în ţara noastră de 17,4%, în timp ce media la nivelul Uniunii Europene a fost de 12,8%.