Drojdia este un grup de ciuperci care apare în mod natural în aer şi pe suprafaţa anumitor fructe ce conţin 16 aminoacizi, 14 minerale (calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, cupru ) şi 17 viamine (B1, B2, B6, B12…). Drojdia de bere este folosită pentru a prepara pâine şi băuturi.
Pentru uz cosmetic se utilizează în trei moduri: sub formă de capsule sau tablete, praf şi „cubul” clasic.
Utilizare:
1. Stomac balonat
Simţiţi că stomacul este ca un balon? Acest lucru se întîmplă, probabil, din cauza intestinelor leneşe. Drojdia este soluţia ideală pentru a îmbuntăţi digestia, deorece stimulează flora intestinală. Puneţi drojdia într-un pahar cu apă caldă şi beţi.
2. Îngrijire facială
Aveţi tenul gras? Drojdia este soluţia, prin care puteţi curăţa faţa de excesul de uleiuri. Pentru cel mai bun efect faceţi o mască de drojdie.
Amestecaţi un pliculeţ de praf de drojdie cu apă caldă şi lăsaţi-l să stea timp de 30 de minute. Într-un alt castron, bateţi un gălbenuş de ou cu 1 lingură de germeni de grâu. Combinaţi cele două amestecuri şi aplicaţi-le pe faţă. Lăsaţi masca timp de 15 minte, apoi spălaţi bine cu apă caldă.
3. Lupta împotriva acneei, coşurilor şi ridurilor
Datorită proprietăţilor sale antibacteriane, drojdia se recomandă ca tratament regulat în lupta cu acneea, coşurile şi ridurile. Dermatalogii spun că pielea care nu este curată este asociată cu carenţa de vitamina B, iar drojdia fiind bogată în vitamine, curăţă şi împrospătează pielea, calmează şi regenerează pielea uscată, deteriorată. Pentru a obţine un efect bun, utilizaţi masca din drojdie şi lapte de 2 ori pe săptămână, timp de 2 luni.
Veţi avea nevoie de: un cub de drojdie, 3 linguri de lapte. Încălziţi laptele la foc mic, adăugaţi drojdia şi amestecaţi. Aplicaţi masca cu pensula pe faţă şi pe gât. Lăsaţi timp de 15 minute. Clătiţi cu apă caldă şi apoi cu rece. Este posibil ca acneea să reapară însă ăsta este un semn că pielea este curăţată de toxine. Aveţi răbdare.
4. Soluţie pentru problemele de păr
În fiecare zi pierdem păr, dar din cauza stresului şi a oboselii, a modificărilor sezoniere, căderea părului se intensifică. Ceea de ce aveţi nevoie este vitamina B8, din fericire ea poate fi găsită în drojdie. De asemenea, drojdia de bere oferă părului strălucire şi vitalitate. Aşa că preparaţi o masă. Puneţi într-un castron mic jumătate de pachet de drojdie, adăugaţi 2-3 linguri de apă caldă. Lăsaţi 30 de minute apoi amestecaţi. Aplicaţi pe păr, în special la rădăcinile firelor de păr. Lăsaţi să stea timp de 30 de minute, apoi spălaţi bine cu apă caldă.
După tratarea cu drojdie părul creşte mai repede, devine mai puternic şi mai rezistent, protejat de despicare şi în mod semnificativ mai puţin predispus la cădere.
5. Îngrijirea unghiilor
Unghiile frumoase şi sănătoase au nevoie de vitamina B şi minerale, cum ar fi calciu, fier, iod, maneziu, iar drojdia conţine aceste substanţe.
Substanţele din drojdie pot fi furnizate în două moduri – din exterior, la fel ca pentru faţă. Interior – beţi drojdia diluată într-un pahar cu apă caldă în fiecare zi.
Unghiile devin mai puternice şi cresc mai repede.
6. Împotriva stresului, osteoporozei, anemiei…
Datorită conţinutului său ridicat de minerale şi oligoelemente, care sunt esenţiale pentru funcţionarea normală a tuturor proceselor din organism, drojdia de bere este un excelent adaos la alimentele naturale. Acţionează împotriva stresului ( magneziu ), osteoropozei (calciu), anemiei ( fier ) şi a altor boli. În drojdia de bere se conţin zaharuri complexe, astfel încât aceasta poate fi folosită chiar şi de către diabetici.