Produsele lactate
O sursă de grăsime care poate să te împiedică să treci mai repede pentru crizele de astm este laptele gras. Câteodată, este indicat să alegi variante degresate sau vegetale.
Încearcă să prepari în casă lapte vegetal sau să cumperi lapte de migdale, de soia, de orez sau de nuci. Produsele lactate în general stimulează producția de mucus și cresc riscul de apariție a congestiei, ceea ce te poate împiedica să respiri în timpul unei crize de astm.
Sarea
O cantitate prea mare de sodiu poate duce la apariția unor probleme cu rinichii, la retenție de apă sau la obezitate. Sarea în exces are un impact negativ și asupra astmaticilor. Folosește puțină sare în mâncăruri și evită alimentele procesate, conservele, supele instant, cartofii prăjiți, gustările din comerț.
Grăsimile
Acest tip de grăsimi se găsește în multe alimente pe care le savurezi la prânz sau la cină, cum sunt preparatele la cuptor, carnea roșie sau prăjelile. Grăsimile saturate sunt prezente și în alimentele procesate care agravează simptomele astmului, ca urmare a răspunsului sistemului imunitar la aceste substanțe.
Află ce să mănânci mai des dacă suferi de astm AICI.