Tradiţia alimentelor „norocoase” diferă de la o ţară la alta. În Spania, de exemplu, strugurii nu pot lipsi de pe masa de Revelion. Conform tradiţiei, mesenii mănâncă 12 struguri la miezul nopţii, câte unul pentru fiecare lună din noul an. Astfel, dacă al treilea strugure este mai acru, atunci luna martie va fi friguroasă. Tradiţia a apărut în anul 1909, când a existat o recoltă foarte bogată de struguri în regiunea Alicante şi fermierii au căutat o metodă ca să nu arunce mare parte din surplus, scrie adevarul.ro.
Italienii mănâncă boabe de linte. Pentru că au forma rotundă, ca nişte monede, ele sunt considerate un simbol al bogăţiei, prosperităţii. Sunt servite musafirilor imediat după miezul nopţii, alături de cârnaţi picanţi din carne de porc.
În Japonia se mănâncă tăiţei făcuţi din hrişcă. Meniul se numeşte Soba şi este asociat cu norocul, prosperitatea şi viaţa îndelungată.
În Germania şi Austria se mănâncă friptură de porc de Anul Nou. Tradiţia datează din Evul Mediu, când oamenii care îşi permiteau să aibă porci erau foarte bogaţi, de aici şi simbolul de prosperitate pe care îl reprezintă acum acest animal.