"Corpul medical este adus într-o zonă care nu este a lui - zona politică, de multe ori şi în diverse dezbateri, dispute de natură electorală. Noi trebuie să lucrăm pentru că încrederea oamenilor în corpul medical se traduce în încrederea oamenilor în sistemul de sănătate şi cred că ceea ce se întâmplă cu profesioniştii din domeniul neurologie, dar şi din multe alte specialităţi medicale, respectiv aplecarea faţă de pacienţi, empatia cu care îşi tratează pacienţii, profesionalismul cu care îşi tratează pacienţii merită toată aprecierea şi nu merită aducere în derizoriu prin diverse informaţii false, minciuni sau provocări", a afirmat Rafilacitat de Agerpres.
El a precizat că lucrează împreună cu organizaţiile profesionale ale medicilor şi asistenţilor medicali pentru construirea încrederii în corpul medical.
Alexandru Rafila, despre scandalul de la Pantelimon: „Este intolerabil să pui pacienții în pericol pentru orgoliul propriu!”
"Eu încerc să lucrez şi cu organizaţiile profesionale ale medicilor, asistenţilor medicali, pentru că ele trebuie să fie partenere la acest demers de construire a încrederii prin modul în care transmit mesajele către proprii membri, prin modul în care se implică. (...) Dacă sunt culpe medicale ele trebuie evidenţiate, dacă nu sunt corpul medical trebuie apărat şi respectat, iar încrederea trebuie susţinută, construită de noi prin ceea ce spunem şi prin ceea ce facem", a precizat ministrul Sănătăţii.
Rafila, despre spitalul din Târgu Cărbuneşti: Are doar 39% gradul de ocupare a paturilor. Spre cine arată ministrul cu degetul
Alexandru Rafila a participat joi la deschiderea oficială a Forumului Naţional de Neurologie, cu tema Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare (SNBCC), eveniment organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroreabilitării şi Societatea de Neurologie din România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.
Citește și Ministrul Sănătății a făcut anunțul. Câte doze de vaccin anti-Covid au fost distruse până acum