Ilegalitățile făcute de primarul din Limanu au fost investigate în ultimii ani de jurnalistul Alexandru Căutiș. Miercuri, jurnalistul a anunțat cum dosarul infracțiunilor făcute de primarul din Limanu a fost întors la DNA după o instrumentare defectuoasă.
Subiectele despre corupția de pe litoralul românesc au fost dezbătute și la Realitatea PLUS. Una din ilegalități este cea legată de furtul din faleza mării la 2 mai și Vama Veche, de 43 de mii de metri pătrați. Anchetele lui Alex Căutiș au arătat cum „primarii de la Limanu și acoliții lor au prăduit FALEZA MĂRII din dreptul localităților 2 Mai și Vama Veche, care măsoară 43.000 metri pătrăți și care este domeniu public al statului român. Este una dintre cele mai evidente hoții produse în România, pentru că pentru producerea ei au fost încălcate Constituția României, Hotărâri de Guvern, hărți și acte oficiale ale statului român, patru hotărâri de instanță definitive și irevocabile”.
„De un an și jumătate am atras atenția multor instituții din România cu privire la furtul unui teren de 43.000 mp din localitatea Limanu, teren ce constituie faleza plajei din 2 Mai și Vama Veche. În toate solicitările mele (de ordinul zecilor) am spus constant că acest teren a fost definit foarte clar, chiar de către o instanță judecătorească, încă din 2011, ca fiind domeniu public al statului român, de tipul faleză/plajă. Timp de zece ani primarii și unii consilieri locali ai Primăriei Limanu au ocupat abuziv acest teren, domeniu public al statului român, cu baruri și hoteluri. Timp de zece ani 4,3 hectare de faleză/plajă a României au fost lăsate pradă autorității locale. Cine calculează prejudiciul creat statului, cine calculează câștigurile ilicite ale acelor hoți? Ar fi trebuit să o facă DNA Constanța”, nota jurnalistul Alexandru Căutiș, potrivit plusinfo.org.
„Exclusiv! Am reușit!
Dosarul legat de infracțiunile primarului din Limanu a fost întors la DNA
Probabil că sunt singurul jurnalist român din presa națională care reușește retrimiterea unui dosar la DNA, pe motivul că DNA nu și-a făcut cum trebuie investigația. Dar cunosc cel puțin un jurnalist din presa locală (Narcis Daju) care a reușit ceva similar, înaintea mea, Narcis meritând tot respectul meu, fiindcă lui cred că i-a fost și mai greu!
Dragi români, lupta anti-corupție s-a dus în România, în majoritatea dosarelor mari, pornind de la anchete de presă. Jurnaliștii români de investigații (cei adevărați, nu cei corupți) sunt parte din mecanismul de înfăptuire a Justiției în România. Dacă jurnaliștii sunt corupți, adio Justiție! Dacă procurorii sunt corupți, adio Justiție! Dacă judecătorii sunt corupți, adio Justiție!
Voi publica mâine un text detaliat despre cazul Limanu, din care se va vedea ce înseamnă corupția în județul Constanța. Inclusiv ce înseamnă presa coruptă din județul Constanța. Este greu, foarte greu să vrei să trăiești cinstit într-un popor dominat de infractori. Este și mai greu să vrei să fii jurnalist adevărat până la capăt. Dar merită!...
Revin!”, a scris Alexandru Căutiș, miercuri, pe Facebook.