Alexander Adamescu, unul dintre cei bogaţi oameni din România, a fost reţinut la Londra

Thursday, 29 March 2018, 12:01, Sursă: REALITATEA.NET

Alexander Adamescu, unul dintre cei bogaţi oameni din România, a fost reţinut la Londra. Ar fi folosit acte false în instanţă. Libertatea.ro titrează că procedurile pentru extrădarea lui Adamescu Jr ar fi fost intensificate în ultima perioadă şi că acesta ar putea ajunge curând în România.

Procurorii români l-au acuzat pe Alexander Adamescu că împreună cu tatăl său, Dan Adamescu, miliardarul care între timp a murit, ar fi dat mită unor judecători. Adamescu Jr. a decis să stea de atunci la Londra şi a fost reţinut de autorităţile britanice, pentru că în procesul de extrădare a falsificat acte.

Potrivit Mediafax Bogdan Alexander Adamescu a fost prins la Londra în baza unei informaţii primite de la poliţiştii români.

Tribunalul Bucureşti a emis încă din primăvara anului trecut un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, fiind acuzat de dare de mită.

În martie, procurorii DNA au cerut arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, acesta fiind acuzat de două infracţiuni de dare de mită.

La data la care DNA a înaintat cererea de arestare preventivă a lui Bogdan Alexander Adamescu Tribunalului Bucureşti, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află.

Adamescu jr. ar fi folosit documente pretins emise de o autoritate publică din România, iar documentele ar releva condițiile de arest din țara noastră. Instanța britanică s-ar fi autosesizat că documentele folosite în instanță ar fi false.

După câteva ore, Adamescu Jr. a transmis presei un comunicat în care explică sau nuanţează unele aspecte.

Astfel, referitor la suspiciunea că documentul care descrie condiţiile grele din penitenciarele româneşti ar fi fals, în comunicat se spune că  "În urma unei corespondențe oficiale între ziarul România Liberă și Autoritatea Națională a Penitenciarelor, jurnaliștii români au trimis un Anglia un înscris a cărui autenticitate a fost contestată de statul român. (...) Prin urmare, motivul reținerii este generat de o situație care nu i se poate imputa lui Alexander Adamescu și nici redacției România Liberă."

În comunicat se mai spune că "nu a fost deschis un dosar penal și Alexander Adamescu nu este cercetat penal pentru fals. Ridicarea cauțiunii a fost decisă ca o măsură preventivă până la lămurirea situației legate de actul în cauză. depus așa cum a fost primit din România, de la Autoritatea Națională a Penitenciarelor.(...) Este o suspiciune legată de acest înscris pe care instanța londoneză o analizează cu celeritate. Sunt de asemenea interesat de a stabili autenticitatea acestui document. Respect decizia instanței londoneze și sunt convins că această suspiciune la adresa mea se va dovedi a fi nefondată," mai afirmă fiul miliardarului Dan Adamescu, care a murit la începutul lui 2017, în timp ce ispăşea o pedeapsă de patru ani şi patru luni, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage