"Comenzi există pentru a se putea lucra, dar măsura a fost luată pentru a proteja angajații. În această seară se va face ultimul schim de tură, iar de mâine va începe dezinfectarea astfel încât oamenii să se poată întoarce la muncă în condiții de siguranță", a transmis corespondentul Realitatea PLUS.
În ciuda întreruperii activității uzinei până pe 5 aprilie, în următoarele trei zile vor pleca mașinile achitate deja.
Reprezentanții Sindicatului Automobile Dacia discută la această oră cu patronatul Uzinei de la Mioveni termenii în care se va întrerupe activitatea, pentru a-i proteja pe cei 14.000 de muncitori.
Este vorba despre un șomaj temporar, până în momentul în care pandemia de coronavirus va fi domolită și lucrurile vor reintra în normal.
„Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, pentru G4Media.
Vă reamintim că grupul Reanult a anunțat recent că își închide producția pe o perioadă nedeterminată în contextul pandemiei provocate de COVID-19.
În plus, începând de mâine, 19 martie, Ford va suspendă activitatea la unitățile de productie din Europa, inclusiv la Craiova. Suspendarea temporară a producției ar putea dura câteva săptămâni, în funcție de evoluția acestei pandemii, de restricțiile impuse la nivel național, de constrângerile legate de lucrul cu furnizorii, dar și de nevoile de stoc ale dealerilor. Pe durata opririi temporare a producției, angajații Ford Craiova se vor afla în șomaj tehnic și beneficiază de o indemnizație de 78% din salariul de bază, precum și de celelalte drepturi prevăzute de lege pentru astfel de situații.