„A fost o întrerupere de curent electric (...); din această cauză combinatul Azomureş s-a oprit, conform procedurilor de oprire. Au fost emisii de gaze, oxizi de azoţi. La cele două staţii de monitorizare a calităţii aerului din Târgu Mureş nu s-a semnalat nicio depăşire. Nu a fost afectată calitatea aerului din Târgu Mureş şi nici din localităţile din jur. Această avarie este destul de serioasă, deoarece instalaţiile sunt legate între ele, se opresc după protocoale, pe rând şi necesită apoi procedura de pornire, care este o procedură lungă. Instalaţiile de amoniac se pornesc într-o zi sau două. Acum combinatul este oprit", a declarat presei şeful APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu, citat de Agerpres.
Oprirea instalaţiilor s-a făcut în siguranţă iar angajaţii nu au fost puşi în pericol, a mai precizat și purtătorul de cuvânt al Azomureş, Ovidiu Maior.
„Am înregistrat o cădere de tensiune şi s-a cerut procedura de oprire. A fost degajat un nor de culoare brun-roşcat, este o consecinţă normală în urma opririi de urgenţă. Angajaţii nu au fost în pericol. În următoarele vedem dacă echipamentele s-au defectat şi în funcţie de această investigaţie, repornim echipamentele, rând pe rând”, a spus Ovidiu Maior.