UPDATE 19:00 - Aproximativ 63,23%,dintre francezii cu drept de vot s-au prezentat la urne în Franţa, duminică, până la ora locală 17.00 (18.00, ora României), în turul doi al alegerilor prezindeţiale, în care se înfruntă şeful în exerciţiu al statului Emmanuel Macron şi reprezentanta extremei drepte marine Le Pen, mai puţini cu peste două puncte procentuale faţă de scrutinul din 2017 (65,30%), anunţă Ministerul francez de Interne.
UPDATE 18:00 - Prezenţa la vot la ora 10:00 GMT era de 26,41%, cu aproape două procente mai puţin decât la aceeaşi oră în scrutinul precedent din 2017 în care au candidat de asemenea Macron şi Le Pen.
Această cifră marchează şi o scădere faţă de turul doi al alegerilor din 2012 (30,66%) şi 2007 (34,11%).
UPDATE: 16:30 - Marine Le Pen a fost prima dintre cei doi candidați care au votat duminică și a făcut acest lucru în fortăreața partidului său din Hénin-Beaumont, în nordul Franței.
În jurul orei prânzului, a venit rândul lui Emmanuel Macron să voteze în stațiunea de pe coasta de nord a Le Touquet, unde soția sa Brigitte are o casă.
Ultimele două sondaje publicate vineri îndică un avanas relativ confirtabil, de 10%, pentru actualul lider de la Palatul Elysee. Macron este dat învingător cu 57% dintre voturi, la o estimare a prezenței la urne de 72% Le Pen a folosit-o pentru a-și conduce campania.
Pe de altă parte, scepticii invocă un nivel probabil ridicat de abținere, precum și unele resentimente față de Macron ca posibili factori pertirbatori ai rezultatului alegerilor.
De celaltă parte, Le Pen a pierdut mult din susținere din cauza relațiilor cordinale pe care le-a avut în trecut cu liderul rus Vladimir Putin și a suspiciunii că disocierea de aceasta este doar una conjunctuală.