La fel ca în cazul fratelui său mai mare, Saïd - împreună cu care a ucis 12 persoane -, înmormântat în noaptea de vineri spre sâmbătă la Reims (est), mormântul lui Chérif Kouachi este anonim, la solicitarea primarului, care a vrut ca acesta să nu devină un loc de pelerinaj.
"Înhumarea a avut loc la ora (locală) 23.45 (duminică, 0.45, ora României), în intimitate. Soţia sa nu a dorit să asiste la înmormântare. Nu a asistat nimeni", a precizat primăria.
Primarul comunist Patrice Leclerc a declarat că nu a avut "altă opţiune legală decât să lase înhumarea lui Chérif Kouachi să se desfăşoare", dar a cerut ca mormântul să fie anonim.
El a refuzat, în schimb, înhumarea în comuna sa a lui Saïd Kouachi, înmormântat la Reims, unde locuia, într-un mormânt anonim, într-un cimitir ţinut secret.
Potrivit legii, este necesar ca rudele unui defunct să ceară autorizarea de înmormântare primarului comunei în care se află cimitirul pe care l-au ales. Primarii nu pot să refuze atunci când este vorba despre locul de reşedinţă sau în cazul în care în localitatea respectivă există un cavou al familiei.
În ceea ce-l priveşte pe al treilea jihadist, Amédy Coulibaly - care a omorât o poliţistă şi apoi a luat ostatici într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, dintre care a omorât patru persoane, pe 9 ianuarie -, o parte a familiei acestuia a declarat pentru AFP că nu a luat încă o decizie.
Aceste rude ale lui Coulibaly locuiesc la periferia Parisului, la Grigny, unde primăria afirmă că nu a primit nicio cerere până în prezent. La fel stau lucrurile şi la Fontenay-aux-Roses, unde locuia jihadistul şi unde autorităţile precizează că cimitirul nu dispune de un loc dedicat musulmanilor.
O posibilitate ar fi organizarea unor funeralii în Mali, de unde este originară familia lui Coulibaly.