Între da și nu stă răspunsul la întrebarea dacă aerul condiționat este bun pentru a menține confortul corporal. Trebuie totuși menționat faptul că temperaturile extreme afectează adesea pielea.
Dacă stai în casă cu aerul condiționat pornit, după care ieși afară, unde este extrem de cald, există riscul ca pielea ta să se usuce, deoarece la astfel de treceri bruște de temperatură pielea își pierde din puterea barierei sale cutanate, nu mai este la fel de elastică și capătă un aspect total deshidratat.
Căldura favorizează deshidratarea
O piele uscată, deshidratată și care este supusă constant la variații mare de temperatură va fi mult mai predispusă la acțiunea nocivă a razelor ultraviolete. În plus, canicula contribuie esențial la apariția procesului de transpirație, principalul factor al deshidrătării. Deci, indicat ar fi să ai tot timpul o sticlă cu apă la îndemână.
În momentul în care ieși din casă, asigură-te că ai aplicat o cremă hidratantă pe piele, eventual una cu factor de protecție.
Recomandarea specialiștilor este să te îndrepți către produsele dermatologice pe bază de apă termală și vitamine. Cele mai recomandate vitamine pentru piele fiind vitamina A și E.
Avantajele aerului condiționat
Temperaturile ridicate te fac să apelezi la tot felul de modalități pentru a putea regăsi un confort termic acceptabil. Astfel, aparatul de aer condiționat este util, deoarece te ajută să obții o temperatură constantă în toată casa. Are un cost relativ acceptabil în cazul în care nu deții deja un aparat de acest gen în casa ta.
Poți cu ușurință să reglezi nivelul de umiditate din casă și te feresc de zgomot, majoritatea fiind extrem de silențioase. Având în vedere că atunci când îl folosești trebuie să ai geamurile închise, te ferești de zgomotul de afară și poți să te relaxezi în intimitatea locuinței tale.
În plus, o temperatură constantă în casă te va ajuta să te concentrezi mai bine asupra sarcinilor tale.
Află mai multe despre aerul condiționat AICI