"A făcut referire la decizia CSAT din 2010 care consfinţeşte faptul că presa e o vulnerabilitate la adresa siguranţei naţionale. Spune că s-au creat premisele ca la momentul respectiv conducerea SRI să se implicat mai mult în preluarea de instituţii media, plantarea de ofiţeri acoperiţi sau atragerea către SRI a unor jurnalişti, inclusiv ascultarea pe mandate de siguranţă naţională a unor jurnalişti. Nu a dat foarte multe probe şi detalii în acest sens.
Au fost câteva aspecte la care s-a referit punctul şi cu detalii. Aspectul legat de intenţia de a fi preluată conducerea şi mai târziu întreaga instituţie media Realitatea TV. Persoanele din conducerea SRI şi-ar fi dorit să o preia prin domnul Ghiţă. În decembrie 2010, participând la o discuţie, a fost rugat de domnul Maior să îl ajute pe domnul Ghiţă, care preluase managementul Realitatea TV, cu sfaturi cum să conducă instituţia din punct de vedere managerial. Spune că a avut întâlniri cu domnul Ghiţă", a afirmat Manda, citat de stiripesurse.ro.
Adrian Sârbu a mai afirmat că s-a încercat şi preluarea Mediafax și a grupului Intact, spune Manda.
"Al doilea lucru a fost încercarea de preluare a grupului Intact. Spune că a fost martor când domnul Coldea i-a spus că are soluţie pentru domnul Voiculescu. Înainte să se pronunţe instanţa. L-am întrebat dacă are probe. A spus că nu doreşte să dea detalii, dar dacă va fi dat în judecată va veni cu probe", a mai afirmat Manda. (...) Spunea că s-a încercat implicarea SRI în coordonarea editorială a instituţiilor, prin persoane apropiate de serviciu. Spunea că va veni data viitoare cu probe, în sensul că ne va arăta punctajele venite spre diverse persoane din redacţii. A fost o activitate de distrugere a libertăţii presei, spunea domnia sa", a mai declarat Claudiu Manda.