Carnea de porc, după ce îi va fi eliminată grăsimea şi dată la o parte, este bogată în nutrienţi şi este foarte benefică sănătăţii noastre. Anumite părţi ale cărnii de porc, cum ar fi fileul de porc, cotletul şi muchiul de porc sunt mult mai sănătoase decât carnea de pui. Totuşi, preparatele ca şuncă/bacon-ul şi grăsimile din carnea de porc contribuie la creşterea nivelului colesterolului rău din organism, la blocarea arterelor şi, consumate regulat, ne pun în pericol sănătatea.
Atunci când grăsimea este dată la o parte, carnea de porc rămâne numai cu grăsimi mono şi polinesaturate, ceea ce o face excelentă în dietă celor cu colesterol mărit sau celor care au probleme cu inima. Carnea de porc este bogată în fosfor, seleniu, sodiu, zinc, potasiu şi cupru, potrivit andreilaslau.ro.
În plus, conţine şi două minerale foarte importante, fier şi magneziu, dar şi calciu şi mangan. Carnea de porc are în conţinutul său vitmina B6, B12, tiamină, niacina, riboflavină şi acid pantotenic. Că şi număr de calorii, carnea de porc aduce 458 kcal/100 gr.