Ne pot afecta sanatatea ori silueta? Compania a facut publica lista acestora, iar acum oricine poate afla compozitia bauturilor racoritoare Coca-Cola.
Coca Cola Zero, preferata mai ales de cei interesati sa reduca aportul zilnic de calorii, contine pana la 99% apa. Aromele, singurele tinute in continuare la secret, sunt naturale si nu contin conservanti.
Cafeina variaza intre 24 mg - 32 mg pentru o portie de 250 ml, semnificativ mai putina decat cea din aceeasi cantitate de cafea prajita. Consumul moderat de cafeina in randul adultilor se considera a fi undeva in jurul valorii de 300 mg pe zi.
O sticla de 250 ml de Coca‑Cola Zero asigura 38 mg de fosfor, cel care-i da gustul usor intepator. Spre comparatie, 250 ml de lapte contin 208 mg de fosfor, iar 140 g de pui preparat, aproximativ 230 mg. In Uniunea Europeana, doza zilnica recomandata pentru acest mineral, in cazul adultilor, este de 700 mg.
Indulcitorii hipocalorici sunt cei care-i dau gustul dulce. Multi dintre ei sunt mult mai dulci decat zaharul, asadar e nevoie de o cantitate mica pentru a asigura intensitatea acestuia. Coca‑Cola Zero foloseste o combinatie de aspartam, ciclamat de sodiu si acesulfam-K, toti siguri pentru consum in UE. Atunci cand sunt folositi pentru gestionarea caloriilor, ca parte dintr-o dieta echilibrata, combinata cu exercitii fizice regulate, indulcitorii hipocalorici si fara calorii pot ajuta la controlul greutatii. Coca‑Cola Zero nu contine calorii.
Bulele bauturii sunt formate doar din carbon si oxigen, iar citratul de sodium, folosit in multe alimente si bauturi in intreaga lume, ajuta la reglarea aciditatii.
Caramelul E150d este cel care-i confera culoarea inchisa distinctiva si reprezinta una dintre cele patru categorii de caramel aprobate pentru utilizare ca si coloranti alimentari in Uniunea Europeana. Numerele E sunt folosite pur si simplu ca sistem de clasificare pentru anumite ingrediente (aditivi alimentari) pe care UE le considera sigure pentru utilizare in alimentatie.
Citeşte mai mult perfecte.ro.