Cidrul consumat cu moderaţie aduce beneficii sănătăţii, despre acesta considerându-se că poate fi un posibil tratament pentru problemele de stomac, bolile reumatice, dar şi alte boli.
Acesta conţine nutrienţi şi antioxidanţi (un exemplu fiind querticina din coaja merelor), având un număr redus de calorii, dar bogat în fibre. Flavonoidele din cidrul de mere poate reduce riscul apariţiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare.
De asemenea, cidrul consumat cu moderaţie poate duce la reducerea riscului cancerului de tract digestiv, poate preveni dezvoltarea astmului sau altor boli pulmonare. În momentul în care este dorit consumul cidrului de mere pentru a scăpa de tuse este indicat ca acestuia să-i fie adăugat puţină miere.
Deşi ar trebui să fie o băutură 100% naturală, obţinută din fructe - mere, pere sau gutui - o bună parte din produsele existente în magazine sunt de fapt o combinaţie de chimicale. Printre acestea se numără şi E224 sau metabislufit de potasiu şi siropul de glucoză).