„Acum, că mi-am aşezat EROUL într-o odihnă veşnică, cu puterile care mi-au mai rămas și cu spiritul puternic pe care mi l-a transmis, crescând lângă el de la vârsta de 22 de ani, mă folosesc de această reţea publică și vă declar următoarele: eu am semnat și mi-am asumat riscurile deplasării la Bucureşti pentru pacientul Adrian Dobrin. Dumneavoastră, «sistemul sanitar», aţi semnat și v-aţi asumat riscurile pentru echipamentele deţinute? Adrian nu a murit, ci a fost omorât, iar în codul penal se numeşte crimă. Îţi promit că o să mă lupt, Adrian!“, a scris femeia pe Facebook.
Adrian Virgil Dobrin, șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj, a murit duminică, în Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea, după ce sistemul electric al ambulanței care îl transporta la un spital din București s-a defectat și n-a mai putut fi ventilat. La Râmnicu Vâlcea, în ciuda efoturilor medicilor, bărbatul aflat deja în stare gravă a murit.
Consilier județean Gorj: Ambulanța era defectă și în octombrie anul trecut
Tot marți, consilierul județean Gheorghe Grivei și vicepreședinte al PNL Gorj a lansat acuzații dure, afirmând că și el a fost la un pas de moarte, în toamna anului trecut, din cauza faptului că instalația de oxigen nu funcționa.
Grivei a relatat, într-un interviu la radioinfinit.ro, că în octombrie 2020, când era bolnav de COVID-19 și a trebuit mutat de la un spital la altul, a așteptat două ore sosirea salvării, iar pe drum instalația de oxigen nu funcționa.
”Eram la un pas să mă panichez! Asistenta mi-a spus: Nu vă indică bine aparatul. Șoferul a zis: Mai bine dați-l jos” a relatat politicianul gorjean.
În replică, șeful Stației Județene de Ambulanță Gorj a declarat că Adrian Dobrin a fost transportat spre București când starea sa a devenit foarte gravă, pentru că până atunci a refuzat să fie mutat de la Spitalul din Târgu-Cărbunești. Dobrin a refuzat inclusiv un elicopter SMURD, iar Stația locală de Ambulanță i-a oferit o utilitară cumpărată în 2019, cu toate dotările disponibile.