Micul dejun ar trebui să fie bogat în proteine, de exemplu două căni de lapte sau iaurt sau lapte de soia, la care se adaugă omletă de albuşuri sau friptură de carne slabă. Proteinele consumate dimineaţă oferă energie, construiesc masă musculară, cresc vigilenţa şi ajută la menţinerea nivelului zahărului în sânge timp de mai multe ore. De asemenea, este obligatorie o cantitate moderată de carbohidraţi şi grăsimi, precum şi un deşert dulce. Dr. Jakubowics susţine că o bucată de ciocolată, o plăcintă cu mere sau o prăjitură satisfac poftă de dulce şi păstrează ridicât nivelul de serotonină pe parcursul zilei. Toate aceste alimente, spune ea, ar trebui să fie consumate înainte de ora 10 dimineaţă.
Masă de prânz ar trebui luată între orele 14 şi 15, chiar dacă nu va e foame, şi să se limiteze la legume, fructe şi alimente bogate în proteine, fără dulciuri sau carbohidraţi.
Cină este minimală - ideal, doar legume, dar puteţi adaugă o cantitate mică de fructe sau alimente cu proteine slabe. Puteţi bea ceai, cafea fără zahăr, în orice moment al zilei. Urmaţi acest plan, iar kilogramele în plus se vor topi şi veţi rămâne la greutatea dorită. Veţi fi feriţi de poftele de dulce de după amiază şi seară, şi nu veţi fi tentaţi să abandonaţi dietă.
Sursa: bzi.ro