Aligatorul portocaliu nu a fost găsit în vreun loc retras și greu de remarcat, ci lângă un iaz din apropierea regiuni Hanahan Charleston, din Carolina de Sud. Modelul are 1,5 metri lungime și și-a câștigat deja admirația în rândul localnicilor, din pricina aspectului său neobișnuit, care poate fi catalogat drept ciudat.
Ceea ce este de remarcat, este că deși nu și-a făcut apariția de prea mult timp, aligatorul este asemănat de cei care l-au zărit cu președintele Donald Trump, și asta pentru că nuanța pielii sale le amintește acestora de cea a părului președintelui american. Din acest motiv, în mediul online acesta capătă o nouă denumire nu tocmai științifică, fiind supranumit #trumpgator.
Nu este greu de observat, pe baza imaginilor puse la dispoziție de localnici și ziariști, că aligatorul nu se diferențiază prea tare la aspect de speciile existente, singura diferență fiind culoarea neobișnuită a pielii. Specialiștii în domeniu afirmă că animalul nu confirmă existența unei noi specii de aligatori, și că cel mai probabil nanța pe care o poartă în prezent pe piele nu este permanentă, ci se datorează unui accident nefericit.
Care este diferența dintre un crocodil și un aligator?
Deşi asemănători în aparenţă, crocodilii şi aligatorii se deosebesc prin unele aspecte care ţin de biologia lor, modul de viaţă şi comportamentul acestor mari reptile actuale. Ambele tipologii de reptile fac parte din ordinul crocodilienilor, dar din familii diferite.
La o primă comparaţie, crocodilii au un bot mai lung şi mai pronunţat triunghiular decât al aligatorilor. În plus, cel de-al patrulea dinte al crocodililor este întotdeauna vizibil atunci când aceştia au botul închis.
Majoritatea crocodililor, şi în special marele crocodil de apă sărată (Crocodylus porosus) sunt mai bine adaptaţi la apa mării decât aligatorii. Crocodilii sunt mult mai agresivi şi mai periculoşi pentru om decât aligatorii.
Crocodilii sunt mult mai mari şi mai masivi decât aligatorii, iar crocodilii de Nil Crocodylus niloticus) şi cei de apă sărată (Crocodylus porosus) sunt cele mai mari reptile actuale, cu ambele specii având exemplare care depăşesc uneori lungimea de 6 metri şi greutatea de o tonă.