A murit în holul casei, aşteptând Salvarea. Echipajul a stat în faţa porţii, de frica unor pechinezi

Monday, 19 August 2019, 17:21, Sursă: REALITATEA.NET

Un bărbat de 72 de ani din judeţul Vaslui, care solicitase ajutor la 112, a murit în holul casei, în timp ce echipajul de la Ambulanţă stătea la poartă de frica unor câini care lătrau în curte.

Conducerea Serviciului de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui a declanşat o anchetă în cazul unui pacient decedat după ce a solicitat ajutor la 112. Cazul s-a petrecut în urmă cu mai bine de o lună, însă a fost abordat cu maximă discreţie de către autorităţile responsabile.

Pacientul de 72 de ani, din municipiul Huşi, a sunat în noaptea de 6/7 iulie, la ora 03.49, anunţând că se simte rău şi nu mai poate respira. Pacientul locuia singur într-un cartier de case din municipiul Huşi. Imediat, în zonă a fost dirijat un echipaj medical, format din medic, asistentă şi ambulanţier, care a ajuns la domiciliul pacientului în aproximativ 2-3 minute. Deşi era o urgenţă medicală, bărbatul prezentând simptomatologia specifică insuficienţei respiratorii, echipajul Ambulanţei nu a intrat în curte de frica câinilor din curte. Trei căţei de rasă pechinez.

De teamă să nu fie muşcaţi, coordonatorul echipajului medicul Mohamad Awwad a anunţat la dispecerat, solicitând intervenţia unui echipaj de jandarmi pentru a le facilita accesul în locuinţă. Până au sosit jandarmii şi cadrele medicale au intrat în casă, bărbatul a murit.

”Erau trei câini în curte, noi nu aveam de unde şti ce este mai încolo. Au fost situaţii când membri ai echipajului au fost muşcaţi de câinii pacienţilor. Siguranţa salvatorilor trebuie să primeze, de aceea am solicitat sprijinul jandarmilor. A durat câteva minute până au venit şi ei. Cred că în jur de 10 minute. Când am tăbărât toţi în curte, câinii au fugit”, a declarat, pentru Adevărul, medicul Mohamad Awwad.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL