UPDATE 1
"Ajunse la unitatea de cazare, forţele de intervenţie au identificat un număr de 57 de turişti. Pentru a fi evacuaţi în siguranţă, aceştia au fost împărţiţi în două grupuri. Primul grup, format din 17 persoane, deja se transportă cu un microbuz spre municipiul Piteşti, iar cel de-al doilea grup, compus din 41 de persoane (40 turişti şi un angajat al unităţii de cazare), a ajuns în siguranţă la o altă unitate din zonă", au transmis reprezentanţii ISU Argeş.
Instituţia Prefectului Argeş a anunţat că la Cabana Capra au rămas în continuare 14 dintre cei 15 angajaţi care se aflau acolo în momentul producerii avalanşei.
UPDATE 2
A început evacuarea celor 60 de turiști blocați în Munții Făgăraș, printre care 14 copii! Aceștia riscă amenzi și suspendarea permisului pentru că au urcat cu mașina pe munte. Echipele de salvare s-au chinuit ore bune să ajungă la ei din cauza drumul de acces acoperit de un strat gros de zăpadă și gheață. Riscul de avalanşă este în continuare foarte ridicat în Munţii Făgăraş până în această seară, la ora 20:00.
După mai bine de 10 ore, turiștii blocați în Cabana Capra au fost salvați. Aceștia au fost mutați într-o altă cabană sigură, din apropiere de cea înghițită de avalanșă.
De asemenea, poliţiştii din Argeș au anunțat că vor verifica modul în care turiştii au ajuns la cabană, pe un sector de drum închis circulaţiei. Cei care circulă pe drumuri închise riscă amendă și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.
Avalanșa a îngropat șoseaua în nămeți și a ajuns la cabană. Viscolul puternic a pătruns până în interior, iar turiștii cazați au rămas blocați înauntru. Drumul este, de asemenea, blocat de zăpada depusă în urma avalanșei.
Au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un ATV de la ISU Dâmbovița. Misiunea este una foarte dificilă, mai ales că circulaţia a fost închisă pe mai multe tronsoane din A1.
Potrivit administratorului cabanei, persoanele se află în siguranță, au mâncare și căldură, însă așteaptă ca echipajele să vină în zonă pentru a-i evacua.
Din cauza vântului puternic și a căderilor de zăpadă, sunt așteptate mai multe avalanșe declanșate spontan, chiar și în zona montană de sub 2.000 de metri.