Procesul a început luna trecută în regiunea Xinjiang, iar cazul este extrem de dificil date fiind lacunele legislației chineze în materie de proprietate, potrivit New York Times.
Guvernul a invocat legea conform căreia statul dispune de toate resursele naturale ale țării, însă avocații păstorului spun că legea nu se poate aplica și la materie intergalactică.
"Meteoritul nu era produs pe pământ, ci venea din spațiul cosmic, așa că ar trebui să aparțină celui care l-a descoperit", a declarat avocatul din Shanghai.
"Avem o lacună în lege, nimeni nu s-a gândit să pună în definiția resurselor naturale și obiectele cosmice, ca meteoriții", a explicat pentru NY Times un alt avocat din Beijing.
Cum meteoritul din Xinjiang cântărește 17,8 tone și e făcut din siderit sau carbonat de fier, ar putea valora peste 24 de milioane de dolari.
Avocatul lui Juman Reamazhaen, kazahul din China care a găsit bolovanul venit din cosmos a avansat chiar o cifră mai puțin realistă: 320 milioane dolari. Alți experți spun că obiectul ar valora pe piața meteoriților doar câteva sute de mii de dolari, dar chiar și așa este o avere.
Decizia în proces ar urma să se ia în următoarele 6 luni.