Cole Saladino este editor al site-ului thrillist.com şi a acceptat provacarea din partea şefilor săi să bea zilnic 4 litri de apă, dar nu ştia exact prin ce va trece. La început, cel mai greu tânărului i-a fost să se obişnuiască să bea apa de dragul de a bea apă, nu de sete, pentru a-şi îndeplini cota zilnică.
După 1-2 zile au apărut primele efecte. Toţi din birou credeau că acesta are o problemă cu necesitatea de a fuma des, pentru că mergea la baie din 20 în 20 de minute, iar acest lucru însemna o presiună intensă la nivelul vezicii urinare, povesteşte bărbatul, scrie kanald.ro.
După 15 zile, Cole spune că a început să se simtă mai energic. Nu mai dorea să consume cafea, deşi obişnuia să bea până la 3 ceşti pe zi. Somnul era mai liniştit, iar alergările mai rapide. În plus, organismul său se obişnuise cu volumul mare de apă şi i se făcea rapid sete.
„Urinez mult şi mi-e sete tot timpul”, a declarat bărbatul, după 30 de zile de băut apă. Mă simt ca bunicul, dar mă simt mai bine.” Prietenii îi spuneau că el are tenul mai curat şi un tonus mai bun al pielii.
Unele cercetări au constatat că un consum excesiv de lichide zilnic poate conduce la dezechilibre electrolitice în organism. Necesitatea zilnică de apă depinde mai mulţi factori, inclusiv starea generală de sănătate, modul de viaţă activ al unei persoane, nivelul de activitate fizică şi practicare a sportului, clima, sarcină sau alăptare.
Deşi nu există reguli general valabile privind cantitatea de apă necesară zilnic, specialiştii estimează că bărbaţii ar trebui să consume până la 2-3 litri de apă pe zi, în funcţie de activitate şi temperatura aerului, iar femeile – până la 1,5-2 litri de lichide pe zi, pentru a menţine corpul hidratat.