Visatul este una dintre cele mai misterioase şi interesante experienţe din viaţă noastră. În timpul imperiului român unele vise au fost aduse în senatul român pentu a fi interpretate întrucât se credea despre ele că sunt mesaje de la zei. Cei care se pricepeau la interpretarea viselor îi însoţeau pe liderii militari în timpul campaniilor şi bătăliilor.
În plus, este bine ştiut faptul că mulţi artişti au primit ideile creatoare în timpul somnului. Ce ştim, cu adevărat, despre vise?
Iată 7 lucruri despre vise pe care ar trebui să le cunoşti.
Visul te poate ajută în timpul studiului
Dacă înveţi pentru un test sau să deprinzi o nouă abilitate ar trebui să iei în calcul să mergi mai repede la culcare decât să studiezi încă o ora. Iată de ce: atunci când creierul visează, te ajută să înveţi şi să rezolvi probleme, susţin cercetătorii de la Harvard Medical School. Un studiu care a apărut recent în Current Biology oamenii de ştiinţă au observat că visele reprezintă modalitatea creierului de a procesa, integra şi înţelege noi informaţii. Pentru a îmbunătăţi calitatea somnului – şi abilitatea creierului de a învaţă – evita zgomotele din dormitor (că de exemplu un tv pornit) care pot avea o influenţă negativă asupra lungimii şi calităţii viselor.
Emoţii
Cea mai des întâlnită emoţie în vise este anxietatea. Emotile negative sunt mai numeroase decât cele pozitive.
Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.