În cele mai multe situaţii, aceştia au fost luaţi de la şcoală sau de la grădiniţă, arată un studiu realizat de Omnibus.
Astfel, deşi şcolile şi grădiniţele sunt locurile în care păduchii de cap se transmit cel mai rapid, ele nu sunt singurele.
Mai exact, 9% din români spun că au luat păduchi de la prieteni şi de la rude, în timp ce 5% din ei s-au contaminat de la alţi membrii ai familiei, 2% din taberele în care au fost, în timp ce 18% din cei chestionaţi au precizat că i-au luat din alte locuri.
Tot din studiu a rezultat faptul că cei mai mulţi dintre respondenţi, respectiv 45,4% aveau vârste cuprinse între 7 şi 14 ani în momentul confruntării cu problema păduchilor de cap, scrie Adevarul.ro.
Pe de altă parte, 32% au întâmpinat această problemă la vârste mai mici (3-6 ani), 8,2% aveau între 15 şi 30 de ani când s-au confruntat cu această problemă, iar 7,8% erau deja trecuţi de 30 de ani.
„Subiectul păduchilor de cap, deşi considerat tabu, este o problemă comună a zilelor noastre, care nu este neapărat legată de igiena personală. Păduchii de cap se pot aşeza atât pe părul lung, cât şi pe cel scurt, indiferent că este curat sau murdar. Cu toate acestea, studii efectuate în mai multe ţări europene arată că ei sunt mai des întâlniţi în părul spălat”, se arată în studiul Omnibus.
Potrivit cercetării, 26,1% dintre respondenţii studiului au declarat că au ales să utilizeze tratamente testate clinic pe care le-au cumpărat din farmacii.