Dr. Josh Axe a publicat, recent, un articol în US News, pentru a convinge oamenii să includă algele printre alimentele pe care le consumă zilnic. Iată 5 motive întemeiate pentru a include spirulina în dieta zilnică!
1. Spirulina ține în frâu tensiunea arterială
Ficocianina, pigmentul care conferă culoarea verde-albastră a spirulinei, ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale, susține dr. Axe. Deși cercetătorii nu pot preciza cu exactitate cum funcționează, cea mai vehiculată ipoteză este aceea că spirulina restabilește funcția endotelială implicată în sindromul metabolic. Cu alte cuvinte, există un dezechilibru între relaxarea și contracția endoteliului, membrana care căptușește vasele de sânge și inima, iar spirulina menține în parametri optimi acest proces fiziologic.
Sindromul metabolic este una dintre bolile civilizației moderne, fiind responsabil de creșterea numărului de boli cardiovasculare, diabet, accidente cerebrale. În acest context, spirulina joacă un rol promițător, datorită capacității ei extraordinare de a regla tensiunea arterială în mod natural, fără medicamente de sinteză.
2. Spirulina reduce colesterolul
Un alt beneficiu major al spirulinei în prevenția bolilor cardiovasculare îl reprezintă acțiunea ei împotriva depunerii plăcilor de aterom în interiorul vaselor de sânge, boală numită ateroscleroză. Mai exact, spirulina reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge (HDL-colesterol), iar în același timp mărește nivelul colesterolului „bun” (LDL-colesterol).
Citeşte continuarea pe ziaruldesanatate.ro.