"În sectorul 2 sunt 83 de unităţi de învăţământ, dintre care 18 sunt în faza de a obţine acest aviz pentru securitate la incendiu, de care ne ocupăm noi. 24 sunt renovate de către Primăria Capitalei prin programul BEI şi nu au luat avizele şi trebuie să se ocupe să le ia, iar restul de 41 de unităţilor au fost făcute şi nu au suferit intervenţii de atunci, înainte de 2006. Legea este foarte ciudată, în opinia mea, nu se referă la anumite condiţii pe care clădirile trebuie să le îndeplinească, ci anul contrucţiei este criteriu. Poate ar trebui să se uite la cum arată clădirea, câte ieşiri are, câte dotări, nu la anul construcţiei", a declarat pentru MEDIAFAX viceprimarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu.
Viceprimarul a menţionat că dacă nu vor reuşi să obţină avizul pentru securitate la incendiu, şcolilele aflate în această situaţie ar putea fi închise.
"Până pe 30 decembrie sperăm să obţinem avizele pentru cele 18 şcoli, iar în cel mai scurt timp să demarăm proiectele pentru obţinerea autorizaţiei pentru securitate la incendii. În ceea ce priveşte cele 24 de şcoli, dânşii (primăria capitalei –n.r.) s-au ocupat, dar s-au ocupat incomplet pentru că nu au obţinut avizul ISU şi nu au făcut lucrările necesare pentru dotările respective. Noi le-am solicitat să fac aceste lucrări complete. Adevărul este că până la tragicul incident de la Colectiv, lumea nu prea se ocupa de aşa ceva. Dacă termenul nu se prelungeşte şi nu sunt scoase autorizaţiile la incendiu, în baza legii, acele unităţi trebuie închise", a adăugat Popescu
Anunţul vine după ce, de duminică, 1 octombrie, a intrat în vigoare legea prin care toţi proprietarii de clădiri sunt obligaţi să obţină autorizaţia pentru securitate la incendiu. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi cuprinse între 20.000-50.000 de lei.