Legumele şi fructele sunt alimente proaspete, sănătoase, fiind recomandate de medici în consumul zilnic, mai ales neprelucrate din punct de vedere termic.
Chiar şi aşa, ele trebuie alese cu grijă în cazul unui regim alimentar care să nu ducă la creşterea în greutate, potrivit Adevărul.
Autorii studiului au analizat obiceiurile alimentare a 133.000 de persoane timp de patru ani. Rezultatele confirmă că se poate slăbi mâncând mai mult, informaţie care ar trebui să îi intereseze pe gurmanzi. Este suficient să se mizeze pe fructe şi legume, dar nu oricare.
Studiul recomandă consumul a 13 alimente: fructe de pădure, mere, pere, struguri, portocale, soia, conopidă, avocado, varză de Bruxelles, brocoli, fasole, morcovi şi ardei.
Participanţii la studiu care au consumat frecvent aceste fructe şi legume au luat cel mai puţin în greutate în decursul anilor.
Alimentele recomandate sunt bogate în fibre, iar indicele lor glicemic este scăzut. Aceasta înseamnă că senzaţia de foame este mai puţin prezentă şi că se consumă mai puţine calorii. Specialiştii recomandă în schimb limitarea consumului de porumb, mazăre şi cartofi, alimente cu indice glicemic ridicat.