Laura Codruța Kovesi a preluat, în 2006, șefia Parchetului General. Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, în acel an, Guvernul a transferat, din proprietatea RAAPPS, în cea a ministerului Public, un imobil din nordul Capitalei. Beneficiarul ar fi urmat să fie procurorul general al României.
La vremea respectivă, Kovesi nu avea locuință personală în București, condiție pentru a primi una de serviciu. Un an mai târziu, în 2007, ea a cumpărat un apartament. EVZ susține că ar fi beneficiat în continuare de locuința de serviciu.
În 2013, Laura Codruța Kovesi a fost numită în fruntea Direcției Naționale Anticorupție. EVZ spune că ar fi primit și de această dată o locuință de serviciu, în centrul Bucureștiului. Publicația scrie că fosta șefă a DNA ar fi putut beneficia de derogarea de la o lege din 2013, privind aprobarea unei ordonanțe, publicată pe 2 iulie 2013 în Monitorul Oficial, şi modificată printr-un amendament introdus în Camera Deputaţilor. Acesta spunea că magistrații pot beneficia de locuințe de serviciu dacă își desfășoară activitatea în condiții de risc, din motive care țin de siguranță și protecție. La vremea respectivă, în fruntea Executivului era Victor Ponta.
Fostul premier a declarat, pentru Realitatea TV, că nu a fost în niciun fel implicat.
”Nu cunosc și nu am cunoscut nici ce proprietăți are Kovesi, nici unde locuiește”, a spus Ponta.
Contactată și ea de Realitatea TV, Laura Codruța Kovesi nu a comentat subiectul. Parchetul General, pe de altă parte, nu a răspuns, până acum, solicitării pentru a exprima un punct de vedere.