Celții credeau că în noaptea de Samhain granița dintre lumea de dincolo și lumea de aici se deschide, iar sufletele morților se întorc printre cei vii. Strămoşii familiei erau cinstiţi şi invitaţi în casă, în vreme ce spiritele rele erau gonite. De aici și tradiția de a purta costume de vrăjitoare și măști, pentru a alunga spiritele rele.
Cele mai populare jocuri și tradiții
Culesul merelor cu dinții. Trebuie să culegeți cu dinții merele care plutesc într-un lighean sau un alt vas cu apă. Ca o variantă a acestui joc, puteți încerca să nimeriți merele cu o furculiță ținută între dinți. Așezați-vă cu genunchii pe un scaun și lăsați furculița să cadă peste merele aflate pe masă.
Ghicitul viitorului soț în coaja de măr. Pentru Halloween 2018 puteți încerca un joc de divinație. Curățați un măr dintr-o singură tăietură și aruncați coaja peste umăr. Conform unei tradiții scoțiene, coaja se va aranja în forma literei cu care începe numele viitorului soț.
Ghicitul viitorului în coji de nucă. Aceasta este o tradiție veche de la 1900, dar ar putea fi reînviată pentru Halloween 2015. Oamenii scriau simboluri cu lapte pe hârtie albă. După uscare, hârtia era împăturită şi introdusă în coji de nucă. Când coaja de nucă era încălzită, laptele își schimba culoarea şi scrisul devenea vizibil.
Hârtiile erau așezate pe o farfurie. Cei care jucau intrau în camera întunecată, puneau întâi mâna pe un cub de gheață, apoi pe bilețelele de hârtie. Cea care le era ”sortită” se lipea de mână. Simbolurile erau: dolarul pentru bogăţie, nasturele pentru burlăcie, degetarul pentru tors, bobul de orez pentru cununie, umbrela pentru călătorie, ceaunul pentru necazuri, trifoiul cu patru foi pentru noroc, moneda pentru bogăţie, inelul pentru cununie rapidă şi cheia pentru celebritate.