”Ar trebui să facem un apel la decență. Cred că (Fifor, n.r.) nu înțelege exact dimensiunea rolului pe care MApN îl joacă. Mă lasă fără cuvinte modul în care cei de la PSD, la nouă zile de la proteste, continuă această propagandă absolut jignitoare. Sunt atât de multe dovezi care au arătat cum jandarmii au luat la căsăpit oamenii care au dorit să protesteze pașnic! Vorbim de zeci de ore de filmare, derspre zeci de camere de luat vederi și mii de aparate de telefonie mobilă”, a afirmat Denise Rifai.
Declarația sa vine în contextul în care Mihai Fifor a publicat, pe Facebook, un mesaj în care susține că ”un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a ataca statul de drept” și că s-a dorit ”dărâmarea prin violență a unui Guvern legitim”.
Ministrul Apărării insistă să construiască o realitate paralelă, subliniază realizatoarea Realitatea TV.
”Mă gândesc că Fifor are planuri de a deveni premier. Înțeleg că Viorica Dăncilă va pleca, totuși. Înțeleg că așa se așază apele în PSD. El a fost mereu omul președintelui Dragnea, mutat pe la ministere în funcție de unde avea Dragnea nevoie de om. E posibil ca Fifor să se pregătească pentru funcția de premier”, subliniază Denise Rifai.
Problematic pentru România este că social-democrații iau în derâdere atitudinea pe care au avut-o organismele internaționale față de țara noastră și îngrijorările lor referitoare la modul în care un protest pașnic a fost transformat într-o luptă de stradă, atrage atenția jurnalista.
”Este complicată din punct de vedere diplomatic abordarea pe care PSD o are. Ridică un mare semn de întrebare referitor la capacitatea noastră de a ne redresa, induce ideea că noi luptăm împotriva statului de drept, când ei erau înarmați cu muniție de luptă, gata să ne calce în picioare, în ideea de a aservi un scop politic.
Este jignitor și îngrijorător. Poziția lui Fifor este cea a ministrului Apărării, membru în CSAT, deci poziția sa este importantă și îl pune în continuare în această luptă deschisă cu președintele Iohannis... De la acest nivel înalt ia în derâdere partenerii strategici și statele membre UE. Dacă se pregătește de haine de premier, ar trebui s-o facă mai responsabil”, a mai afirmat Denise Rifai.
Ce a scris Mihai Fifor:
”Qui prodest? Aceasta este prima intrebare care se impune atunci cand cauti sa afli adevarul despre o intamplare sau alta. Cui foloseste ce s-a intamplat? Asa trebuie sa inceapa si orice discutie despre ziua de 10 august. Dar sa derulam filmul evenimentelor:
1. Pe 10 august a fost anunțat un protest al românilor din diaspora. Deși a fost anunțat ca un protest al Diasporei, nimeni – atenție, nimeni – nu și-a asumat organizarea lui. De ce? Pentru că el urma să se termine în violențe.
2. Despre această evoluție a lucrurilor au vorbit mai mulți susținători ai Opoziției politice, dar și reprezentanți ai #Rezist. Nu are rost să aducem dovezi, este plin internetul de atenționări prin care participanții la miting erau sfătuiți să nu vină cu copiii în Piață, dar și de chemări la violențe, respectiv la răsturnarea puterii politice legitime.
3. În ziua mitingului au fost semnalate mai multe acte de violență din partea unor grupuri răzlețe de huligani. Aceste grupuri s-au aflat mereu în spatele protestatarilor pașnici și au încercat să determine masa de oameni să forțeze dispozitivele jandarmilor.
4. Într-un final, jandarmii au intervenit în jurul orei 23 pentru a dispersa mulțimea și pentru a nu permite escaladarea violențelor. Dacă jandarmii nu ar fi intervenit, putem admite faptul că lucrurile s-ar fi putut termina mult mai grav.
5. A doua zi, un întreg aparat de propagandă, finanțat pe căi ocolite, a fost pus în mișcare pentru a ataca statul de drept.
6. Tot începând cu 11 august, a fost declanșată o adevărată campanie de fake news, inclusiv în presa internațională. S-au folosit diverse declarații ale unor reprezentanți ai partidelor social-democrate europene pentru a construi argumentul că aceste partide condamnă autoritățile din România. În realitate, aceste poziții nu au fost si nu sunt unele oficiale.
Se cere comisie de anchetă pentru Iohannis, după protestul disaporei: "A instigat la revoltă"
Am vrut sa derulez doar principalele secvente ale unui scenariu incredibil de bine pus la punct, pentru ca este important sa intelegem gravitatea a ceea ce s-a intamplat vineri, pe 10 august.
Si ne intrebam din nou, care este miza? Cui foloseste daramarea prin violenta a guvernului legitim al Romaniei? Cui foloseste destabilizarea tarii intr-un moment atat de important cum este cel al pregatirii preluarii Presedintiei Consiliului UE?
In context, va reamintesc faptul ca, in luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar Romania a fost nominalizata ca stat care, prin vointa Parlamentului si a Guvernului, isi indeplineste toate obligatiile si conditionalitatile asumate in cadrul Aliantei NATO. Important de subliniat faptul ca doar 6 state indeplinesc alocarea de 2% din PIB pentru aparare. Mai mult, Romania a fost evidentiata din nou, in cadrul Summit-ului, ca pol de stabilitate si, totodata, drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagra si in Balcanii de Vest. Cui foloseste, in aceste conditii, proiectarea iresponsabila a unei imagini de tara instabila, cuprinsa de haos, cu "flacari si sange" pe strazile Bucurestiului?
Romania, prin masurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importanta crestere economica si anul acesta. Pe cine deranjeaza in asa de mare masura succesul Programului de guvernare votat de milioane de romani, incat acest guvern trebuie daramat cu orice pret? Cine se face vinovat de modul iresponsabil in care a fost deturnat protestul pasnic al celor din Piata Victoria? De ce aceasta disperare ca PSD-ALDE sa nu guverneze si in 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European si pentru Presedintia Romaniei? Toate acestea sunt intrebari care solicita raspunsuri imediate, pentru ca, atat romanii cat si comunitatea internationala sa stie adevarul”, a afirmat ministrul Apărării, pe Facebook.