"Protocolul Guvernului României a fost informat de Reprezentanța Delegației Comisiei Europene în România că aeronava cu care se deplasează în România președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker va ateriza pe Aeroportul Băneasa, la ora 18:30, informații confirmate de documentele oficiale primite de la Bruxelles.
Premierul Viorica Dăncilă a plecat la ora 17.30 de la Palatul Victoria spre Aeroportul Băneasa.
La ora 17.40, Protocolul Guvernului a fost anunțat de către directorul Aeroportului Băneasa că aeronava cu care vine în România președintele Comisiei Europene este posibil să aterizeze mai devreme decât ora anunțată inițial.
La ora 18.00, premierul Viorica Dăncilă a intrat în Aeroportul Băneasa.
Însă, SPP a preluat în coloană oficială delegația președintelui Comisiei Europene de la scara avionului și a plecat spre hotelul la care urma să fie cazată.
În replică SPP susţine că nu stabilește programul demnitarilor. Jean-Claude Juncker a fost cel care a solicitat momentul plecării de pe aeroport. Protocolul Guvernului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.”, au spus surse din domeniul securității pentru stiripesurse.ro.
ŞTIREA INIŢIALĂ
Premierul Viorica Dăncilă ar fi trebuit să fie la Aeroportul Otopeni la ora 18:00, dar nu a ajuns la timp.
Jean-Claude Juncker a așteptat-o 10 minute pe Viorica Dăncilă, după care a plecat la summitul Inițiativa celor Trei Mări.
Cei doi oficiali aveau programate discuții timp de 15 minute, în salonul oficial al aeroportului. Preşedintele Comisiei Europene a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul "Iniţiativa celor Trei Mări".
Fostul premier Victor Ponta a comentat, extrem de ironic, situaţía Vioricăi Dăncilă. "Aceste gafe sunt de aşteptat când te iei după mintea lui Dragnea : îţi iei consilieri impuşi de el şi renunţi la SPP / am fost 4 ani premier şi nu am întârziat niciodată la o întâlnire oficială deoarece consilierii şi aghiotantul de la SPP nu m-ar fi lăsat! Dar atunci România încă mai avea premier .... azi...?!," a scris Ponta.
În ianuarie 2018, premierul Viorica Dăncilă şi membrii Guvernului au renunţat la serviciile SPP, după ce liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat pe şeful SPP, Lucian Pahonţu, că ar avea tangenţe cu "statul paralel".