Sub pretextul meschin și ipocrit că, în ultimii cinci ani, completurile de cinci judecători au fost constituite ilegal, ordonanța privind recursul în anulare care va fi promovată vineri, 25 ianuarie, de guvernul de impostori și marionete PSD-ALDE salvează de la pușcărie zeci de VIP-uri politice. Cel mai important beneficiar al demersului legislativ este Liviu Dragnea. Pe lângă acesta vor scăpa însă și mulți alții, tot VIP-uri politice.
Ordonanța are însă și un efect pervers, cei care au fost achtați de completurile contestate se pot trezi din nou în Justiție. Ca să îi dea un strop de onorabilitate, profesionistul Tudorel Toader a introdus în draftul ordonanței posibilitatea ca și acuzarea să ceară revizuirea sentinței. Nimic nu este însă întâmplător. Această prevedere din proiectul legislativ este menită să creeze probleme adversarilor politici. Cel mai vulnerabil este liderul PNL Ludovic Orban, care, deși achitat de un complet de cinci judecători, se poate trezi rechemat în instanță.
După doi ani de la controversata OUG 13, care propunea tot o amnistie mascată, România se regăsește în aceeași situație jenantă. Asaltul asupra Justiției este total. Europa este din nou cu ochii pe noi și ne amenință cu declanșarea Articolului 7, procedura cea mai radicală de sancţiuni existentă împotriva unui stat membru - suspendarea dreptului de vot în UE. Și tabloul să fie complet, amintesc, în trecăt, că în această perioadă România deţine președinția rotativă a Consiliului European. Ce ironie a sorții!
Coaliția PSD-ALDE nu mai reacționează demult la avertismentele internaționale și nici la protestele din stradă, așa că ordonanța care aruncă în aer Justiția se va da indiferent de consecințe. S-au zbătut doi ani ca să găsească soluția ideeală, așa că nu vor rata momentul. Dacă enumeri toate găselnițele anti-Justiție te îngrozești. Au început cu modificarea legilor fundamentale ale Justiției, au continuat cu modificarea Codului Penal și denunțarea protocoalelor cu SRI și au încheiat, apoteotic, cu legalitatea completurile de cinci judecători. Eforturile ar fi continuat, probabil, dacă CCR nu ar fi oferit soluția politică ideală: legalitatea constituirii completurilor de cinci jucători. Ce risipă de resurse!
Cu siguranță România ar fi arătat altfel dacă aceste resurse ar fi folosite în interesul țării și nu în interesul unui singur om.
Vezi și Blogul lui Mihale