La orele 21, la manifestaţia din faţa Palatului Cotroceni mai erau aproximativ 1000 de protestatari, informează Realitatea TV, până la 21.30 numărul lor scăzând la 200. Numărul maxim de participanţi la miting s-a atins în jurul orei 20, când la Cotroceni au manifestat, conform unei estimări Realitatea TV, aproximativ 2300 de persoane.
UPDATE 19:17 Peste 2.000 de oameni strigă la Palatul Cotroceni ”Respectaţi votul românilor”.
Numărul susţinătorilor guvernului Grindeanu care protestează în faţa Palatului Cotroceni împotriva preşedintelui Iohannis a ajuns la 2.000. Ei cer demisia preşedintelui Iohannis şi a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi.
Circulaţia este închisă pe bulevardele Gh. Marinescu şi Eroii Sanitari. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de comportamentul preşedintelui Iohannis de la începutul protestelor antiguvernamentale. De asemenea, este contestată şi Laura Codruţa Kövesi, procurorul-şef al DNA. Unul dintre manifestanţi a venit cu un pui de cucuvea, referire la o adresă de mail pe care ar fi folosit-o Kövesi, scrie News.ro.
Protestatarii scandează "PSD, PSD", "Ghinion, am ieşit si noi", ”Susţinem guvernul Grindeanu", "Jos labele de pe guvernul meu". Câteva lasere sunt agitate pe porţile Palatului Cotroceni şi se strigă "Respectaţi votul românilor".
Manifestanţii au venit cu pancarte pe care scrie " Iohannis, dă-ne ţara înapoi! ", "UNEŞTE ce e dezbinat", "DNA fără cucuvea", "Voi sunteţi 100.000. Noi, milioane".
Protestatarii, majoritatea în vârstă, s-au adunat în grupuri şi dezbat pe marginea manifestaţiilor de la Piaţa Victoriei. "Aţi văzut ce dotaţi sunt?", discută un grup de bărbaţi referitor la recuzita protestatarilor din piaţa Guvernului. "Cineva ii plăteşte, să ştiţi", a replicat un altul.
UPDATE 18.38. Numărul protestatarilor de la Cotroceni a trecut de 700 de persoane, informează Realitatea TV. Cei care scandează împotriva preşedintelui României îl acuză pe acesta că a provocat manifestările din Piaţa Victoriei şi îi cer demisia.
Conform Agerpres, numărul manifestanţilor ar fi mult mai mare, de aproximativ 1500 de persoane.
UPDATE 18.00. La Cotroceni numărul protestatarilor a trecut de 500, informează Realitatea TV.
UPDATE 17.45. Numărul protestatarilor de la Cotroceni a trecut de 400; circulaţia în zonă este îngreunată.
Aproximativ 400 de persoane protestează, luni după-amiază, pentru a doua zi la rând, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Pe măsură ce numărul manifestaţilor a crescut, jandarmii au lărgit perimetrul în care le permit să protesteze.
Grupul manifestanţilor s-a extins şi în stradă astfel încât circulaţia în zona Palatului Cotroceni se desfăşoară cu dificultate.
Cea mai haioasă pancartă de la contramanifestaţia de la Cotroceni. Mesaj în limba germană
Protestatarii huiduie şi scandează mesaje de susţinere a Guvernului Grindeanu, cerând demisia şefului statului. Oamenii afişează pancarte cu mesaje precum: "Iohannis, trădător de ţară", "Iohannis, dictator, piroman".
Şi duminică, aproximativ 2.500 de persoane au protestat la Palatul Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care l-au numit "trădător de ţară”, scrie News.ro.
"DNA să vină să te ia", "Jos Iohannis", "PNL şi USR aceeaşi mizerie”, "Vrem guvern democrat", "Ghinion, am ieşit şi noi", "Grindeanu, nu te lăsa, noi suntem de partea ta", "Ne-am săturat, te vrem suspendat" şi "Jos Kovesi" au scandat protestatarii de la Palatul Cotroceni. Manifestaţia s-a încheiat după aproximativ şapte ore, timp în care circulaţia rutieră a fost blocată în faţa Palatul Cotroceni, pe ambele sensuri ale bulevardelor Gheorghe Marinescu şi Eroii Sanitari.
Protestul din faţa Palatului Cotroceni a avut loc simultan cu manifestaţia din Piaţa Victoriei, unde şase zile la rând s-au strâns peste 100.000 de oameni, duminică numărul participanţilor depăşind 280.000. Duminică, manifestanţii din Piaţa Victoriei au anunţat că, chiar dacă Guvernul a abrogat OUG de modificare a codurilor penale, nu renunţă la proteste pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politiceni, şi trebuie să răspundă pentru ce au făcut şi să îşi dea demisia. De asemenea, peste 350.000 de persoane au ieşit să protesteze duminică şi în alte oraşe din ţară: Cluj-Napoca, Sibiu şi Timişoara - 40.000, Iaşi - 30.000.