Capsuni albastre. Iniţial, oamenii de ştiinţă au intenţionat să îmbunătăţească capacitatea căpşunilor de a rezistă la temperaturi scăzute, inclusiv la îngheţ. Aceştia au luat decizia să includă în structura genetică a căpşunilor clasice o genă care aparţine unei specii de peşte care trăieşte în Arctică.
Acest peşte nu îngheaţă indiferent de temperatura mediului, potrivit BBC. În urmă testelor de laborator, s-a observat că această combinaţie a determinat apariţia acestei culori şi aşa a rezultat un fruct albastru, care poate rezistă la temperaturi foarte scăzute.
Acest fruct poate să fie congelat fără a-şi modifică gustul şi textura. Specialiştii mai spun că acest nou tip de căpşuni nu reprezintă un organism modificat genetic, ci rezultatul biotehnologiei.
Experţii au adăugat o nouă genă, care aparţine unui organism viu, şi care conferă noi proprietăţi fructelor, fără să le schimbe în vreun fel structura iniţială a acestora.
Oamenii de ştiinţă care au luat parte la teste mai spun că şi alt fruct, papaya, reprezintă rezultatul unei astfel de transmutaţii genetice.