MENIU

Vremea la final de săptămână: apar ploile şi ceaţa. Prognoza meteo pentru trei zile

<p>Vremea extremelor. Surprize uriaşe de la meteo.</p>

Joi vremea va continua să se încălzească în toată ţara, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la jumătatea lunii octombrie în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul teritoriului valorile de temperatură încă se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei.

Cerul va fi temporar noros joi şi vor fi ploi slabe izolat în regiunile vestice, iar în est şi în sud-est vor fi condiţii de burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute în sud-vestul ţării, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe crestele montane şi trecătoare şi în rest, mai ales în partea de sud a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 9...10 grade în nordul Moldovei şi 22...23 de grade în dealurile din Banat şi Crişana. Dimineaţa izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI

În capitală, dimineata 6...7 grade. Pe parcursul zilei valorile termice vor continua să crească uşor, astfel că cea maximă va fi de 14...16 grade. Cerul va avea unele înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări.

MUNTE

La munte cerul va avea înnorări temporare şi va ploua pe arii restrânse, mai ales noaptea, în Carpaţii Occidentali şi izolat în restul masivelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste, cu precădere în masivele sudice. Deşi valorile termice diurne vor fi în creştere în toată zona montană, vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

VREMEA PE 2 ZILE

Vineri maximele se vor încadra între 11 grade la Suceava şi 20...21 de grade în zona de deal din Crisana. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de vest, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar izolat, în special în sud-vest, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp; în restul ţării vor fi condiţii de burniţă mai ales în prima parte a zilei iar în zonele de deal si munte local va ploua. Vântul va avea intensificări susţinute în sudul Banatului dar local şi temporar şi în celelalte regiuni. Dimineaţa izolat se va semnala ceaţă.

În capitală, dimineata, 8-9 grade şi la amiază, 13-14 grade.

Sâmbătă vremea va fi caracterizatã de un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă de octombrie în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 în nordul Moldovei şi 18 grade frecvent la şes, izolat poate şi 19 grade. Va ploua slab, local în vestul şi în nordul ţării şi pe arii restrânse în rest. Vor fi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă. Dimineaţa, 8-9 grade şi maxima zilei, in jur de 15 grade.