MENIU

Prognoza meteo în următoarele zile: Revine canicula! Cele mai afectate zone

Joi, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Astfel, în zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul de 80 de unităţi.

Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor, judete aflate sub avertizare cod portocaliu, disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde avem cod galben de canicula, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35...37 de grade. Valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii. În zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice. 

Vremea în Bucureşti

Vremea se va menţine deosebit de caldă, iar disconfortul termic va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade. 

Vremea la munte

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele după-amiezii când vor fi înnorări trecătoare în special în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali unde însă doar izolat se vor semnala averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele înregistrate în intervalul anterior.

Vremea la mare

Vremea va fi deosebit de caldă. Disconfortul termic va fi accentuat, la orele amiezei, când indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi, pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade iar temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 25 şi 27 de grade. 

Vremea vineri şi sâmbătă

Vineri, vremea va fi caniculară în majoritatea zonelor de câmpie şi de podiş, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU), urmând sa atingă şi să depăşeasca pragul critic de 80 de unităţi în regiunile vestice, sud-vestice şi local în restul teritoriului.

Temperaturile maxime, peste 30 de grade în toată ţara şi peste 35 de grade în zonele deluroase şi de şes, ajung la 38 de grade la Timişoara. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări după-amiaza la munte, unde doar cu totul izolat vor fi condiţii pentru ploi de scurtă durată. Vântul va avea intensificări trecătoare la munte.

În Bucureşti, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Dimineaţa 18...20 de grade, iar la amiază 35...36 de grade.

Sâmbătă, vremea se va răcori faţă de vineri în vestul şi nord-vestul ţării, în timp ce în restul teritoriului, pe arii relativ extinse, canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 şi 38 de grade, cu cele mai mici valori pe litoral si cele mai mari, in Lunca Dunarii, 38 de grade la Giurgiu. În regiunile vestice precum şi în zona de munte, treptat, instabilitatea atmosferica se va accentua şi se va manifesta prin averse torenţiale, descarcari electrice, intensifiăari ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

În Bucureşti, canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Dimineata, 19 grade şi în jur de 36 de grade la amiază.