MENIU

Unde își petrec românii concediile? Cât costă un sejur în cele mai dorite destinații estivale

Cei care au lăsat pe ultima sută de metri alegerea locului unde vor petrece vacanța de vară trebuie să fie pregătiți pentru un efort financiar ceva mai mare. Află care ar fi costurile timp de o săptămână pentru un cuplu în fiecare din destinațiile preferate de români la un hotel de 4 stele.

Bilete de avion tot mai scumpe. Au ajuns să coste mii de lei

Și începem cu Grecia. Poate cel mai mare avantaj al litoralului elen, pe lângă mâncarea divină, este accesul facil chiar și cu mașina. Evident, dacă alegeți stațiuni din Grecia continentală. Până în Thasos faceți cam 10-11 ore și carburantul plus transportul cu feribotul ar costa în jur 900 de lei. Cazări sunt pentru toate buzunarele dar și pretențiile clienților sunt tot mai mari. Așa că pentru o săptămână la un hotel de 4 stele ar cam trebui să pregătiți un buget de cel puțin 6000 de lei. De menționat că pe lângă prețurile despre care am vorbit până acum veți mai cheltui câteva sute de lei zilnic pentru mâncare și cel mai probabil suveniruri.

În Turcia puteți găsi foarte ușor oferte care includ transport cu avionul și cazare la hoteluri de cel puțin 4 stele in sistem all inclusive de la 9000 de lei pentru două persoane. Aici doar suvenirurile ar mai duce la un cost suplimentar. Că în rest nu vă lipsește nimic.

2.000 de euro este costul minim pentru 7 zile de vacanță

Cei care aleg să meargă în insula italiană Sicilia, de exemplu, ar trebui să pregătească pentru un hotel de 4 stele undeva în jur de 8000 de lei. Suma crește chiar și cu câteva mii de lei dacă doresc un hotel pe malul mării cu plajă privată. Nici biletele de avion nu mai sunt chiar așa de accesibile cum erau acum câțiva ani. În plin sezon estival, în luna august, acestea nu pot fi găsite la mai puțin de 1600 lei pentru 2 persoane.

Pentru cine preferă Coasta de Azur și șarmul stațiunilor unde numeroase vedete aleg sa se bronzeze, și costurile sunt ceva mai mari. Cel puțin 9000 de lei veți da pentru o săptămână la hotel și nu sunt multe oferte la acest preț. Majoritatea sar lejer de 10.000 lei. Transportul cu avionul până aici e și el ceva mai scump. Cel puțin 2300 lei în luna august. Și vorbim de bilete la companiile aeriene low-cost.

Spania atrage de la un an la altul tot mai mulți turiști și e lesne de înțeles de ce. Clima este perfectă. Se poate face plaja chiar și în luna octombrie. Iar peisajele sunt de vis. Nu la fel sunt si biletele de avion. Distanța mai lungă face ca acestea să fie mai scumpe. Cel puțin 3200 lei pentru un cuplu. Cât despre cazare, să știți că găsiți și la 7000 de lei, dar la banii ăștia nu vedeți marea de la geam. Pentru priveliște va trebui să băgați mâna în buzunar adânc.

Cam astea sunt condițiile dacă vreți să vă petreceți vacanța la soare în altă țări Dar nu uitați că și România are multe de oferit. Litoralul nostru este o variantă demnă de luat în calcul și găsiți aici oferte pentru toate buzunarele.