MENIU

Virgil Popescu: Furnizorii să ofere cel mai bun preț clientului

Virgil Popescu: Furnizorii să ofere cel mai bun preț clientului

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat că dacă ANRE nu intervine, Guvernul va modifica Legea energiei prin OUG. Declarația a fost consemnată în emisiunea  „Legile Puterii”, de la Realitatea PLUS.

„Nu este normal ca într-o piață liberă clientul să alerge după furnizor și nu furnizorul să se bată pentru piața de clienți. Acest lucru s-a întâmplat pentru că ANRE a hotărât ca toți clienții, cei 6 milioane de clienți din piața reglementată, să treacă automat într-o piață de serviciu universal mai scumpă după care să aștepte ca acei clienți să fie informați să își caute cel mai bun furnizor și să opteze pentru un furnizor. Ori acest lucru nu e normal,” a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la „Legile Puterii”.

„Dacă ANRE nu intervine până în data de 15, vom interveni noi, prin ordonanță de urgență, modificând Legea energiei electrice și a gazelor naturale în așa fel încât furnizorii să fie obligați să ofere cel mai bun preț pe care îl au clientului pe care l-au preluat din contractul reglementat. Să încheie acest contract într-un anumit termen, 1, 2, 3, 6 luni de zile, iar în tot acest timp, clientul să aibă posibilitatea să verifice toate ofertele de pe piață și să își aleagă cea mai bună ofertă,” a explicat ministrul.

Citește continuarea pe realitateadebucuresti.net.

Mai multe articole despre:
virgil popescu