MENIU

Viceministru rus, acuzat de furt la scară mare

Foto: varvara.files.wordpress.com

Parchetul rus l-a acuzat pe viceministrul de finanţe Serghei Storceak de "furt la scară mare", după o anchetă pe care presa a privit-o drept un atac vizând aripa liberală a Guvernului, condusă de ministrul de finanţe Aleksei Kudrin.

"Anchetatorii au stabilit că viceministrul de finanţe Serghei Storceak şi fostul viceministru de finanţe Vadim Volkov, care a ocupat această funcţie între 1999 şi 2004, au organizat un furt de fonduri publice la scară mare", a anunţat comisia de anchetă a Parchetului într-un comunicat.

Storceak, suspectat că ar fi deturnat fonduri publice în valoare de circa 30 de milioane de euro, a fost pus în libertate, sub control judiciar, în octombrie 2008, după 11 luni de detenţie provizorie.

Oficialul, însărcinat cu supravegherea negocierilor internaţionale privind datoriile, a fost arestat în noiembrie 2007 şi a negat întodeauna acuzaţiile. Presa rusă a interpretat arestarea sa surpriză drept un atac al serviciilor secrete împotriva aripii liberale a Guvernului, reprezentat de ministrul de finanţe Aleksei Kudrin.
Mai multe articole despre:
Rusia furt finanţe